Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Vlaams-Brabant ::
 
 
Naam v/d route: Zuunbeekroute
Startplaats: Gaasbeek
Afstand: 25 km
Geplaatst op: 03-09-2008
Start CoŲrdinaat: N 50.739981   -   E 4.199609
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Van Gaasbeek tot Kestergat

We verlaten het dorpsplein van Gaasbeek aan de westkant en volgen de Donkerstraat tot aan het kruispunt met de Oudenakenstraat.
Na een 2-tal kilometer houden we bij een tweesprong rechts aan. Aan de Frans Luckxstraat gekomen, krijgen we een gezicht van het Hof te Bree-Eik, gelegen midden de wijde akkers. Daarachter liggen het dorp Leerbeek en de Kesterberg, met twee Navo-zendmasten. Bree-Eik is de grootste hoeve van de streek.
We volgen de Frans Luckxstraat linksaf. Na 1 kilometer - we zijn ondertussen op het grondgebied van Elingen gekomen en de straatbenaming veranderde in Lenniksesteenweg - komen we aan het kruispunt met de Brandwachtweg. Aan de overzijde van dit kruispunt, naast huisnummer 13, staat een neogotische kapel.
We volgen de Brandwachtweg die ons door een gaaf Pajottenlands landschap leidt, dat in het zuidwesten afgelijnd is door met bomen beplante beekvalleien.
Aan de rand van de Bosbeekvallei gekomen, buigt de weg linksaf en splitst zich even verder bij een vierkanthoeve. Voor deze hoeve nemen we links de Lossestraat. We volgen steeds de asfaltweg, fietsen voorbij het 19de eeuwse "Hof te Mol", en komen zo in de wijk Kestergat aan de rijksweg N28 van Halle naar Ninove. Deze weg moeten we oversteken, maar wees daarbij zeer voorzichtig. Het autoverkeer kan hier zeer druk zijn.

Van Kestergat tot Beert

De Ninoofsesteenweg overgestoken volgen we de Steenweter. Op het grondgebied van Kester gekomen, wijzigt de straatnaam in Molenstraat. We volgen een eindje de Molenstraat om daarna, linksaf, het Zwaantje in te fietsen.
Deze weg leidt ons naar het valleitje van de Bruggeplasbeek. Ook hier markeren rijen populieren de weg of de akkerpercelen in het landschap. Bij een vierkanthoeve, opgetrokken in de nabijheid van de beek, stijgt de weg lichtjes. Amper 250 meter verder krijgen we echter opnieuw een afdaling, nu naar het valleitje van de Roskambeek.
We fietsen over de beek en komen aan de weg van Pepingen naar Bogaarden, die we linksaf volgen. Na enkele meters slaan we rechtsaf en bij de driesprong aan een hoeve nemen we vervolgens rechts.
Uit de vallei geklommen krijgen we vanaf het plateau één van de mooiste en meest wijde vergezichten over het Pajottenland. We fietsen tot aan het kruispunt van de Trapstraat met Dreef en Kattenholstraat. We volgen deze laatste over het akkerplateau en voorbij een kleine huizengroep slaan we rechtsaf. Bij het volgende kruispunt volgen we linksaf de Grote Baan tot aan de Johan Demaeghstraat, waar we rechtsaf nemen en tot aan de kerk van Beert fietsen.

Van Beert tot de Zuunbeek

Bij de kerk nemen we links en fietsen tot aan de Eikstraat. Daar slaan we rechtsaf tot in het valleitje van de Groebegracht, waar we linksaf de Kietomstraat volgen.
Deze leidt ons over de noorderhelling van de Groebegracht naar het Halse gehucht Elbeek. Op het grondgebied van Halle heet deze weg Beertsestraat. We slaan verder links de Haagstraat in en klimmen uit het valleitje naar de Ninoofsesteenweg. Naast het café 'De Valduif' volgen we de Scheysingenstraat. Met uitzicht op een beekvallei en op de kerktoren van Breedhout aan onze linkerzijde, fietsen we verder tot aan de Lenniksesteenweg. We slaan linksaf om na enkele meters, rechts, de Vlieringendreef in te slaan.
Op het einde van de Vlieringendreef nemen we links "Den Booien" en steken 500 meter verder de weg van Breedhout naar Sint-Pieters-Leeuw over. Vervolgens nemen we bij een driesprong rechtsaf. Aan de Wedemstraat nemen we rechts. Voorbij het Wedemhof fietsen we uit het valleitje en komen aan de Gaasbeeksesteenweg nog zo'n echte ouderwetse kasseiweg. We volgen de hobbelige Gaasbeeksesteenweg linksaf en fietsen tot aan de brug over de Zuunbeek, 1,5 kilometer verder.

Van de Zuunbeek tot Gaasbeek

Voorbij de Zuunbeek kruist de Brabantsebaan de weg van Sint-Pieters-Leeuw naar Oudenaken. Bij het kruispunt staat een herberg uit het einde van de 19de eeuw, genaamd "In den Blauw". We nemen nu richting Sint-Pieters-Leeuw en volgen de Hoogstraat tot aan het huis nummer 211. Hier tegenover slaan we de Hemelrijkstraat in. Waar de asfaltweg naar rechts afbuigt, volgen we rechtdoor een aardeweg tot aan de "Vijfhoek", op de grens van Vlezenbeek en Gaasbeek. Bij dit kruispunt nemen we de Appelboomstraat naar links. Op het grondgebied van Gaasbeek verandert de naam in Kasteelstraat. Verder de Kasteelstraat volgend komen we aan de ingang van het Kasteel van Gaasbeek. De laatste paar kilometer zijn gemakkelijk, want de weg daalt zachtjes af naar de vallei van de Molenbeek. Verder nemen we links de Onderstraat.
Vanaf het begin ervan hebben we een gezicht op het kasteel, dat de helling aan de linkerkant domineert. Wij komen langs het "Baljuwhuis" en bereiken zo het dorpsplein van Gaasbeek.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Luc Nijs
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com