Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in Duitsland ::
 
 
Naam v/d route: Oostelijke Vulkaaneifel
Startplaats: Ahrweiler
Afstand: 97 km
Geplaatst op: 31-12-2008
Start CoŲrdinaat: N 50.529047   -   E 7.069148
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Oostelijke Vulkaaneifel De route voert door de oostelijke vulkaaneifel, met als startplaats het dorpje Walporzheim, wat tegen Ahrweiler aan ligt. In 97 km moet tussen de 1900 en 1950 hoogtemeters worden geklommen over goede en rustige wegen, zelfs deels afgesloten voor autoverkeer. Slechts de L83 naar Ramersbach en rond Mendig is het wat drukker op de weg. Zeer lang geleden was dit gedeelte van de Eifel een vulkanisch gebied, wat ook nog aan de vorm van sommige heuvels is terug te zien.

Oostelijke Vulkaaneifel

De eerste klim is niet lastig (geregeld 4%, maximaal 7%) maar lang: 13 km en zo’n 450 hoogtemeters over de L83 naar Ramersbach en vervolgens nog verder richting Kempenich. Dan volgt een steile afdaling (max. 12%) naar Niederzissen via Oberdurenbach.

Oostelijke Vulkaaneifel
Vervolgens de klim naar het dorp Engeln (de berg heet de Engelnerkopf). In het begin heeft men uitzicht op de ruine van de Brohlburcht (zie foto). De klim is in ’t begin tot 10% steil, dan volgt een makkelijker gedeelte met zelfs anderhalve kilometer vlak. De laatste kilometers zijn ’t zwaarst met zelfs een stuk van 500 meter met 14%. Bijna boven kruist men het toeristische spoorlijntje van de Brohltalbahn. Van Niederzissen aan de voet van de klim tot aan Engeln op de top is het 7 kilometer fietsen.

Oostelijke Vulkaaneifel Via Weibern naar Volkesfeld over een korte felle klim (tot 12%) en steile afdaling. Dan volgt de 2km lange klim naar Kirchwald met stukken tot 14% over een autovrije weg (toch is er ondanks het verbod op autos een enkele auto die gebruik maakt van de weg). Na wederom een steile bochtige afdaling (11%) moet u onderaan in het dal even honderd meter naar rechts gaan om Schloss Burrenstein te bewonderen. Dan weer terug de route op en via een kortere steile klim naar Sankt Johann en vervolgens door naar Ettringen.

Oostelijke Vulkaaneifel
In de afdaling die volgt goed uitkijken want de weg gaat onder een spoorviaduct dat smal is (eenrichtingsverkeer onder het viaduct), het verkeer wordt hier via verkeerslichten geregeld. Dan volgt 7 kilometer klimmen naar de Gansehals, waarvan het laatste stuk autovrij is maar ook steil (14%), zie foto. Bijna boven op de top heb je een mooi uitzicht op Maria Laach (het grootste kratermeer van Europa) en op het dorpje aan de voet van de berg (Bell), zie foto.

Oostelijke Vulkaaneifel

Het laatste gedeelte van de tocht bestaat uit minder zware beklimmingen, met nog een klim van Oberzissen naar Dedenbach (2 kilometer lang) en uiteindelijk de klim van Koningsfeld naar Ramersbach (6 kilometer lang). De allereerste beklimming van deze route wordt vervolgens afgedaald tot het dal van de rivier de Ahr (zie foto).Deze GPSroute is u aangeboden door:     Harold Slegers
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com