Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: 5 landen tocht (Fr-Du-Lu-Be-Nl)
Startplaats: Manderen
Afstand: 221 km
Geplaatst op: 14-04-2010
Start CoŲrdinaat: N 49.451906   -   E 6.436186
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
In 5 landen fietsen op 1 dag, dat is de essentie van deze tocht. Het betreft Frankrijk - Duitsland - Luxemburg - Belgie - Nederland over in 220km.

De tocht start in Frankrijk. Gekozen is voor het dorp Manderen, omdat daar makkelijk een hotel te boeken was de dag ervoor. Manderen met nog geen 400 inwoners staat aan de voet van het niet te missen Chateau Malbrouck.

Na vertrek, 6 km later mag je al afscheid nemen van Frankrijk. De route voert nu door Duitsland parallel aan de Moezel. Ondanks het feit dat deze weg druk kan zijn met auto’s (tip: vroeg starten in het weekend voorkomt dit) is het uitzicht op de meanderende moezel met aanliggende dorpen en de druivenvelden toch overal zeer mooi. Na 35km wordt Luxemburg aangedaan en de moezel verlaten. De eerste echte klimmen dienen zich aan. De route voert o.a. door het schitterende Mullerthal, een van de mooiste stukjes natuur in de Benelux. Als fietser zie je helaas niet alle schoonheid hiervan, maar goed om je heen kijkend proef je veel van wat dit gebied in zich heeft.

Bij Wallendorf wordt Duitsland weer aangedaan. De "L1" wordt gevolgd. Een weg die de hoogtemeters snel doen stijgen (veel op-en-af). Omdat deze weg wel snel vordert, maar niet het allermooiste is, gaan we in Kalborn nogmaals Luxemburg in. De weg naar Kalborn is wel prachtig. Met een beetje geluk ben je hier even alleen op de wereld, een smalle kronkelende asfaltweg die je eerst naar beneden brengt en vervolgens weer laat klimmen.

Luxemburg en Duitsland worden nu definitief achtergelaten, Belgie is aan de beurt. De route gaat eerst naar Saint Vith. Een paar korte maar zeer steile klimmen volgen eer Saint Vith wordt bereikt (omgeving Bracht). Vanuit Saint Vith wordt er naar Robertville gereden. Persoonlijk vind ik dit het minst mooie stukje van de route (lange rechte drukke asfaltweg) maar vanaf Robertville wordt het snel weer mooier. Het meer van Robertville is dan ook een welkome aankomst. Vanuit Robertville wordt er geleidelijk naar het hoogste punt van Belgie geklommen en vervolgens naar de Baraque Michel. Vanaf hier volgt Belgisch langste afdaling naar Eupen. Nu nog 25km vanaf Eupen te gaan naar Vaals waar via het 3-landenpunt het centrum van dit dorp als eindpunt wordt gekozen.

De route is met racefiets gedaan en is geheel ge-asfalteerd (en 99% geschikt voor de motor, er is 1 fietspad gedeelte in luxemburg van 3km waar geen gemotoriseerd vervoer kan/mag komen). De route heeft ruim 3000 hoogtemeters te overbruggen, dus voldoende getraindheid is wel een vereiste.

Opmerking:
Deze route is geplaatst zoals hij is ingezonden, en is niet gecontroleerd door GPStracks.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Marc Breukers
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com