Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Gelderland ::
 
 
Naam v/d route: Vael Ouwe toertocht 2007
Startplaats: Dieren
Afstand: 155 km
Geplaatst op: 07-11-2007
Start CoŲrdinaat: N 52.048851   -   E 6.102610
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Vael Ouwe toertocht 2007 Deze toertocht wordt al vanaf 1976 jaarlijks georganiseerd door de toerclub de Veluwerijders en Gazelle. Elk jaar weer nieuwe routes over verschillende afstanden.

Dit jaar is hij verreden op 30 juni 2007 en is er voor het eerst een 160km route die in de plaats komt van de 150km en de 200km route. Deze route is zeer goed geslaagd.

Vertrek vanaf de Gazelle fabriek langs het monument van Priesnitz richting Laag Soeren. Vlak voor Laag Soeren het bos in. Na enige kilometers strekt het eerste vals plat zich voor u uit. Vele kilometers lang gaat het parcours op en neer. Bij de Lappendeken daalt u af naar De Steeg. Even over de oude rijksweg en dan klimmen door het Rozenbos naar de Posbank. Bovengekomen hebt u een fantastisch uitzicht over de Ijsselvallei tot ver in Duitsland.

Vael Ouwe toertocht 2007 Bij het restaurant daalt u af naar Rheden en weer omhoog naar de Zijpenberg. En naar beneden richting Velp. Vlak voor Velp omhoog en omlaag naar Rozendaal. Een weer omhoog om Rozendaal uit te komen. Snel door Arnhem langs het Openluchtmuseum en Burgers Zoo naar Oosterbeek. Daar herhaalt zich het klimmen en dalen.

De eerste rust is bij de Oude Herbergh in Oosterbeek. Daarna al klimmend en dalend via de Westerbouwing en Heveadorp naar de Italiaanseweg, een klassieke klimmer op de Z-Veluwerand. Nog even wat klimmen tot Heelsum en dan vlak peddelen naar de Wageningse berg. De berg wordt van drie verschillende kanten beklommen.

We verlaten Wageningen en gaan via Renkum richting Bennekom. Een gemeen stukje vals plat, gevold door een afdaling tot in Bennekom. De Dikkenbergweg voert ons met een lang vals plat weer omhoog naar de Veluwe richting Panoramahoeve. Dan langs de spoorlijn Ede-Arnhem even rustig aan tot Wolfheze en Oosterbeek.
Via een golvend parcours naar de Koningsweg, waar het traject van de 100km wordt opgepakt. Dat wordt gevolgd tot de rust bij het Tennispark Beekhuizen. Nog even wordt het traject van de 100 km gevolgd, maar bij de Lange Juffer begint een extra lus voor de 160 km. Deze voert u naar en door de Loenermark naar Loenen. Dan begint een vlak gedeelte dat leidt naar de finish in de Sporthal Theothorne in Dieren.

voor meer info: zie www.veluwerijders.nl (een foto van mij, gemaakt op de schaapsallee, tijdens de tocht heb ik bijgevoegd)

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Michel Bus
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com