Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Gelderland ::
 
 
Naam v/d route: Via Romana toertocht
Startplaats: Nijmegen
Afstand: 146 km
Geplaatst op: 14-04-2010
Start CoŲrdinaat: N 51.838214   -   E 5.861452
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Via Romana toertocht Deze op 13 september 2009 verreden toertocht wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius. Het eerste jaar gebeurde dit in het kader van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen, maar vanaf 2006 gingen ze op eigen houtje door.De toertocht voert grotendeels over de oude Romeinse heerbaan tussen Nijmegen en Xanten.
Het is een mooie route door het Rijk van Nijmegen en het Duitse Niederrhein gebied, langs rivieren, door bossen en over heuvels.

Via Romana toertocht
De 145 kilometer loopt vanaf het startpunt, Café Frowijn via rustige wegen de stad Nijmegen uit. Na dit korte verblijf in Nijmegen duikt de route de Ooijpolder in. Na een kleine tien kilometer gaat de route Duitsland in en vervolgens over rustige polderwegen richting Duffelward en Griethausen waar men in het stroomgebied van de Rijn komt.
Na een kort routebezoek aan het Klever stadsdeel Kellen gaat men wederom de polder in en komt de pauzeplaats Louisendorf in zicht. Vlak voor controlepost Louisendorf begint de route voor het eerst te glooien.
In Louisendorf kan men de verloren energie weer aanvullen op de controle/ravitailleringspost.

Na de controle in Louisendorf gaat het verder over rustige en goed fietsbare wegen naar de van oorsprong Romeinse nederzetting, het huidige Xanten. Wanneer de tijd het toelaat kan in Xanten een bezoek worden gebracht aan het Romeins archeologisch park.
De route gaat over de Via Romana vrijwel ongemerkt Xanten in. Na een ronde rond de kerk van Xanten komt men op de tweede pauzeplaats. De banketbakkerij op de Markt. Na deze bevoorradings- en controlepost gaat de route direct na de stad de heuvels in. Het extra gewicht na de controle kan hier meteen weer worden verloren. Na enkele pittige beklimmingen in Sonsbecker Schweiz gaat het langzaam glooiend weer richting Louisendorf. In Louisendorf kan men dan voor de derde en laatste keer bevoorraden voordat de finish in Nijmegen bereikt wordt.

Na de controle in Louisendorf vervolgt de route zich verder over rustige polderwegen. De route word bosrijker wanneer de route door het Reichswald over de Geldernberg en de Kartenspielerweg loopt. Deze twee wegen vormen nog een uitdaging voordat de route Nederland weer binnenloopt.
In Nederland word alleen nog het dorp Groesbeek nog aangedaan voordat men vrijwel ongemerkt Nijmegen binnenfietst. Na een glorieuze binnenkomst op de Sint Annastraat annex de Via Gladiola wacht de finish bij Café Frowijn. Aldaar kan onder het genot van een drankje (en zonnetje?) de Via Romana in stijl worden afgesloten.

Zie http: www.toertochtviaromana.nl


Deze GPSroute is u aangeboden door:     Michel Bus
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com