Nijmegen - Druten - Nijmegen

Lengte: 49 km, datum gepubliceerd: 15-08-2012Download deze route
Nijmegen - Druten - Nijmegen

Gemakkelijke fietstocht over de dijken aan weerszijden van de Waal. De tocht start vanaf het station in Nijmegen in westelijke richting over de zuidelijke Waaldijk door prachtige natuurgebieden, zowel binnendijks als buitendijks.

Nijmegen - Druten - Nijmegen

Onderweg passeert u mooi gelegen rivierkolken en rivierarmen, waar de natuur zijn gang is gegaan. In Druten neemt u het voetveer naar de noordoever van de Waal en fietst u door cultuurlandschap terug naar Nijmegen. Daar fietst u langs enkele pittoresk gelegen oude monumentale kerkjes, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Nijmegen - Druten - Nijmegen

Aan deze zijde van de Waal liggen ook enkele mooie restaurants met terras (restaurant 'de Engel' heeft een eigen wijngaard onder de dijk). Wilt u wat meer levendigheid, wacht dan tot u terug bent in Nijmegen, waar u op de Waalkade een uitgebreid assortiment terassen zult vinden.

Nijmegen - Druten - Nijmegen

De dijk op de heenweg is grotendeels autovrij, maar een deel van de terugreis (tussen Dodewaard en Oosterhout) wordt met name in het weekeinde ook bereden door motorrijders, die het met de snelheid niet altijd zo nauw nemen. Let daar goed op, vooral als u kleine kinderen meeneemt.

Terug naar overzicht