Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Gelderland ::
 
 
Naam v/d route: Apeldoorn - Appeldorn - Apeldoorn
Startplaats: Apeldoorn
Afstand: 164 km
Geplaatst op: 11-10-2013
Start CoŲrdinaat: N 52.221660   -   E 6.013331
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Apeldoorn - Appeldorn - Apeldoorn

Bij toeval kwam ik op de kaart het kleine plaatsje Appeldorn (Duitsland) tegen. Het leek me gelijk een leuk idee om vanaf mijn woonplaats Apeldoorn hiernaartoe te fietsen.
De route heb ik zo gemaakt dat je zo min mogelijk drukke verkeerswegen tegenkomt. Vanuit Apeldoorn richting Zutphen rij je al snel langs de boerderijen en we vermijden de drukte van de stad Zutphen door de IJsselbrug aan de zuidkant te nemen.

Apeldoorn - Appeldorn - Apeldoorn

Via de plaatsjes Baak en Hummelo komen we in Doetinchem, hier gaan we omheen om zoveel mogelijk stoplichten te mijden.
Het is nu nog maar een klein stukje naar de Duitse grens die we bij Genderingen passeren.
Aan het fietspad merk je gelijk dat je niet meer in Nederland bent. We zijn wel verwend hier in Nederland wat dat betreft. Toch geeft het ook wel weer een vakantiegevoel om zo over de Duitse fietspaden te rijden. We rijden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Na de plaatsjes Anholt en Millingen gaan we de Rijn over, waarna Appeldorn in zicht komt. Het is een plaatsje met maar 1800 inwoners en oogt uitgestorven.

Apeldoorn - Appeldorn - Apeldoorn

"Herzlich Willkommen in Appeldorn" staat er op een bord waaronder de bloemetjes in bloei staan. In de bocht in het dorp ben ik ongeveer op de helft van mijn toch en een picknicktafel staat hier uitnodigend klaar om even een pauze in te lassen. Hoe klein het dorpje Appeldorn ook is, ze hebben zelfs een eigen wapen! Hierop natuurlijk een appelboom, en zo staat te lezen op de informatiezuil heeft het plaatsje nog een redelijke historie.
We vervolgen onze weg en pakken nu ook de landwegen ten zuiden van de Rijn mee. Heerlijk toeren is het hier! Er volgt nog een leuk stukje langs de Rijn, die je bij een Westenwind behoorlijk tegen kan hebben. We hebben vanaf deze weg wel een mooi uitzicht op de stad Emmerich am Rhein, waar we na de rode brug over de Rijn langs zullen rijden.

Apeldoorn - Appeldorn - Apeldoorn

De stad laten we uiteraard links liggen om via de binnendoorwegen nog een leuk klimmetje naar Hoch Elten te pakken. Een leuk klein toeristisch plaatsje, dat na de tweede wereldoorlog nog een paar jaar bij Nederland heeft gehoord. Bovenop deze "berg" staat de Sint-Vituskerk die al van ver te zien is.
Na een snelle afdaling komen we in Elten en gaan daarna bij Babberich de grens weer over. Na Zevenaar, Angerlo en Doesburg gaan we de Ijssel weer over richting Dieren. Als je benen nog goed zijn kan je er natuurlijk ook voor kiezen om nog even een leuke beklimming over de Posbank mee te pakken. Ik vond het na 150km in de benen echter niet meer nodig en ben langs het Apeldoorns kanaal weer naar Apeldoorn geredenDeze GPSroute is u aangeboden door:     Michel Bus
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com