Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Gelderland ::
 
 
Naam v/d route: Rondom Apeldoorn
Startplaats: Apeldoorn
Afstand: 50/65/90 km
Geplaatst op: 20-06-2014
Start CoŲrdinaat: N 52.210116   -   E 5.968252
Deze fietsroutes rijgen de landschappen en een aantal markante punten rondom Apeldoorn aaneen tot een schitterende fietstocht. De 90 km tocht gaat helemaal rond Apeldoorn, de 50 en 65 km versies bestrijken respectievelijk ongeveer één en twee derde segment. Het westelijke deel zit in alle drie de afstanden.

De routes starten en eindigen bij het Apeldoornse NS station. Via de Parkenbuurt verlaten we Apeldoorn aan de noordkant. We volgen het oude spoorlijntje richting Vaassen en slaan af bij de Wenumse Watermolen. Langs Wiesel rijden we in westelijke richting de Koninklijke Houtvesterij in. Over een afstand van vijf kilometer stijgen we zo’n 60 meter. We slaan linksaf en gaan in zuidelijke richting langs De Echoput en Hoog Soeren. Langs de Asselse Hei gaat het richting Kootwijk. We passeren het oude zendstation Radio Kootwijk en het dorpje Radio Kootwijk. In Hoog Buurlo zien we de Schaapskooi met dezelfde naam. Aan het einde van de Hoog Buurlose heide, na de zandverstuivingen, nemen we afscheid van de 50 km fietsers. Die gaan door het bos langs de Waterberg naar Beekbergen en door Apeldoorn Zuid terug naar het startpunt.

De routes 65 en 90 gaan verder naar Hoenderloo en oostwaarts naar de Woeste Hoeve. Langs de Vrijenbergsespreng bereiken we de Loenense Waterval. Voorbij de waterval slaan de 65 km fietsers bij het Dierense stoomspoorlijntje af naar Oosterhuizen. Zij gaan langs het Apeldoorns Kanaal en het Matenpark naar het einde van hun tocht.

De 90 km route steekt het kanaal over en gaat achterlangs Klarenbeek door het Appense bos naar Bussloo. We steken het water over via de voetgangersbrug en fietsen door het dorpje Wilp-Achterhoek in noordelijke richting naar Teuge, waar we om het vliegveld heen rijden. Vandaar gaat het naar De Vecht en Beemte, waar we het Apeldoorns kanaal oppikken. Langs de Vlijtseweg met het oude Zwitsalterrein en Brouwerij De Vlijt rijden we Apeldoorn in, naar het eindpunt van de route.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Wijnand Lammens
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com