Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Lange Afstand Fietsroute ::
 
 
Naam v/d route: Van Gogh fietsroute
Startplaats: Eindhoven
Afstand: 425 km
Geplaatst op: 24-10-2007
Start CoŲrdinaat: N 51.441450   -   E 5.480159
Deze route is beschreven in de Van Gogh Fietsroutegids van de Fietskaart Informatie Stichting, uitgegeven bij Pirola.

De Van Gogh route vertrekt in Eindhoven, gaat noordwaards tot Amsterdam om dan via België tot het zuiden van Frankrijk te gaan.
Ze leidt je door de landschappen die Van Gogh schilderde of langs plaatsen waar hij gewoond heeft en/of waar een monument of museum van hem staat.

Wij hebben het gedeelte in Nederland gefietst. Dat vertrekt in Eindhoven en gaat via de Collse Watermolen naar Nuenen met ondermeer een beeld van Van Gogh in het park, het Hervormde kerkje en de pastorie waar zijn vader dominee was.
Je fietst dan verder door het Noord-Brabantse landschap met slechts enkele dorpjes op je weg, in een grote bocht omheen Uden, doorheen het heidegebied ten oosten Van Oss. Je dwarst het land tussen Maas en Waal - je gaat over de rivieren via de bruggen van de autosnelweg A50 - en via het Lexkesveer wordt je over de Neder-Rijn gezet.
Je fietst verder over De Veluwe waar je in Otterlo het Kröller-Müller museum kunt bezoeken. Door het bosgebied tussen Otterlo en Lunteren naar Barneveld en dan naar Amersfoort. Het fietspad leidt je dan door kilometerlange bossen, dan dwars je Laren en komt in Naarden-Vesting.
Langs de zuidelijke oever van het Ijsselmeer, via het Muiderslot, fiets je naar Amsterdam en in het kader van deze tocht ga je natuurlijk het Van Gogh museum bezoeken !
Je verlaat Amsterdam doorheen het Vondelpark, rijdt langs Schiphol, doorheen Aalsmeer, naar Roelofarendsveen waar je de veerpont neemt over de Oude Wetering. Dan gaat het naar Leiden - Vincent’s moeder was van daar afkomstig - doorheen het oude centrum, via Wassenaar, het duinengebied naar Scheveningen en zo naar Den Haag.
Je rijdt het drukke Den Haag uit op de grens van Voorburg met Rijswijk en volgt de Delftsche Vliet tot het pittoreske Delft. Naar Vlaardingen waar je de Benelux tunnel in moet onder de Nieuwe Maas en dan terecht komt op fietspaden langsheen autowegen in het industriegebied rond Rotterdam. Eens over de autosnelweg A15 verlaat je de drukte en via Rhoon kom je aan de Oude Maas die je kilometerslang volgt. In de buurt van Zwijndrecht voert de route beschrijving je over de drukke Lindtse Dijk maar je kan dan beter de fietswegwijzers volgen die je langs een rustiger traject tot de "Waterbus" brengen. Die boot zet je voor 1 Euro over de Oude Maas tot in hartje Dordrecht. Je rijdt Dordrecht uit langs de zuidkant en rijdt over dijken in het poldergebied van de Nieuwe Merwede. Dan kom je bij de Moerdijkbrug over het Hollandsch Diep; wij moesten erover met een stevige zijwind !
Geen industrie meer maar via rustige landbouwegen naar Etten-Leur, ook een plaats waar Vincent heeft verbleven en een standbeeld heeft.
Het laatste plaatsje op Nederlandse bodem dat wij aandoen is Zundert, het geboortedorp van Vincent Van Gogh, met ondermeer voor het kerkje met kerkhof een standbeeld van Vincent met zijn broer Theo, gemaakt door Zadkine.
We steken ongemerkt de Nedrland-Belgische grens over en via de Noorderkempen komen we in het gebied tussen Brecht en St.-Lenaarts waar we de route hebben verlaten en naar huis zijn gereden.


In het routebestand vindt u de 4 tracks die overeenkomen met de 4 trajecten in de gids met volgende afwijkingen:
- soms zijn we enkele straten verkeerd gereden
- na Schaijk (brug over de A59 was onderbroken)
- voor Barneveld zijn we de Hessenweg blijven volgen tot het centrum (omdat we het Pluimveemuseum bezochten)
- In Den Haag: door werken rond het Centraal Station waren de spoorovergangen onbereikbaar en moest een andere weg gezocht worden om de Geestbrugkade te bereiken.Deze GPSroute is u aangeboden door:     Roman Krause / Fietsen.123
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com