Sittard Noord-West

Lengte: 36 km, datum gepubliceerd: 29-05-2007Download deze route
Sittard is een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten. Door de unieke ligging nabij zowel de Duitse alsook de Belgisch grens heeft elke route een internationale atmosfeer. Het centrum van Sittard is een ideale locatie om uw fietstocht te starten. Er is voldoende parkeergelegenheid en een grote keuze in horeca gelegenheden.

Toer Sittard Noord-West is een deel van de routes rond de historische stad Sittard. U maakt kennis met Sittard en de omliggende dorpen. Deze toer is uitstekend te rijden met een gewone fiets of een racefiets.

Tijdens deze toer vertrekt u via de Markt van Sittard via Nieuwstadt naar Susteren. U fietst door hetlandelijke gebied rond Echt alwaar u, via de recent verhoogde brug, het Julianakanaal oversteekt.

Hierna fietst u tussen het Julianakanaal en de Maas in, langs diverse dorpen zoals Aasterberg, Roosteren en Vissersweert. Hierna passeert u in Illikhoven het bekende ijscafé ”Nostalgie”. Dit ijscafe wordt door vele fietsers bezocht tijdens hun tochten.

Het laatste stuk van de route voert u via Grevenbicht en de sluizen van Born terug naar uw vertrekpunt, nabij de Markt van Sittard.

Terug naar overzicht