Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Limburg ::
 
 
Naam v/d route: Limburgs Mooiste 2008
Startplaats: Heerlen
Afstand: 100/150 km
Geplaatst op: 05-11-2008
Start CoŲrdinaat: N 50.877595   -   E 6.020487
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Limburgs Mooiste 2008
De wielerklassieker Limburgs Mooiste is een prachtige maar loodzware uitdaging voor fietsrecreanten. Deze route loopt vanaf Megaland te Landgraaf over verkeersarme, toeristisch zeer aantrekkelijke wegen in Zuid-Limburg en aangrenzende gebieden in België en Duitsland. In het parcours zijn tal van bekende en onbekende beklimmingen opgenomen. Heb je ooit Limburgs Mooiste gefietst, dan staat het rijden van een echte wielerklassieker op jouw palmares. Je hebt een prestatie van formaat geleverd.

Deze Rode Lus is een 150 km lange fietstocht door Zuid-Limburg met 25 beklimmingen van zeer bekende maar ook onbekende heuvels. Deze variant is de meest populaire keuze van de deelnemers aan Limburgs Mooiste.

Zoals elk jaar probeert de organisatie de deelnemers te confronteren met fraaie, onbekende wegen en hellingen. Ook dit jaar zijn wij daar ongetwijfeld in geslaagd, want voornamelijk in een nieuw stukje België zullen de fietsers veel verrassende ervaringen opdoen, een paar stevige, avontuurlijke kuitenbijters tegenkomen en van prachtige panorama’s kunnen genieten.

De bekendste Limburgse hellingen in de Rode Lus zijn de Eyserbosweg, de Dode Man, de Cauberg, de Camerig en de Vaalserberg. Het hoogst reikt de Kosenberg ( 290 meter) in België met een maximaal stijgingspercentage van 17%. Een pikante uitsmijter is de steile Rohrberg in Duitsland met een aanloop over echte kasseien.

Na de start voert de Rode Lus naar het Ransdalerveld waar de eerste hellingen zoals de Vrakelberg en de Fromberg liggen te wachten. Op de Vrakelberg worden actiefoto’s gemaakt die u aan de finish of via internet kunt verkrijgen.

Voordat in Gulpen de eerste pleisterplaats opduikt, heeft u de lastige Eyserbosweg en de Dode Man beklommen. Deze laatste helling in Stokkum is en prima alternatief voor de Keutenberg die op hetzelfde plateau eindigt.

Na Gulpen volgt de Cauberg in Valkenburg en het prachtige plateau van Margraten. Smalle, rustieke fietswegen brengen u naar Noorbeek. Bij Ulvent steekt u de Belgische grens over. Via de schitterende Voerstreek arriveert u na 80 km in Val Dieu, waar het nabij de abdij goed toeven is.

Maak de borst maar nat, want in België wachten behalve de na LM 2007 zeer beruchte Kosenberg ook enkele onbekende hellingen zoals Rullen en de Grijze Rots. De lange klim door het Bovenste Bosch brengt u weer in Nederland. Na de Camerig, met bijna 4 km de langste klim, volgt de Vaalserberg en de finale in de Duitse grensstreek.

Voor informatie zie www.limburgsmooiste.nl


Deze GPSroute is u aangeboden door:     Michel Bus/Maarten van Steen/Jumpers/Wim Weevers
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com


 
http://www.gpstracks.nl/ov-fiets-limburg.php