Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Limburg ::
 
 
Naam v/d route: Limburgs Mooiste 2009
Startplaats: Heerlen
Afstand: 105/155 km
Geplaatst op: 23-12-2009
Start CoŲrdinaat: N 50.878300   -   E 6.018970
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Limburgs Mooiste 2009 Gele Lus (Frank Spoelman)
De wielerklassieker Limburgs Mooiste is een prachtige maar loodzware uitdaging voor fietsrecreanten. De gele lus is een route van 105 km die loopt vanaf Megaland te Landgraaf over verkeersarme, toeristisch zeer aantrekkelijke wegen in Zuid-Limburg.

In totaal zul je 16 heuvels tegenkomen. De meeste onbekend, maar ook enkele gerenommeerde kuitenbijters zoals de Brakkeberg en de Fromberg.

Vanaf de start in Megaland slaat de Gele Lus slaat al snel een noordelijke richting in.
Na Ten Esschen en Weustenrade waant men zich bij de beklimming van de Schuureik op het parcours van Parijs Roubaix: een elegante smalle kasseienstrook tussen rustieke huisjes.

Na Thull, waar je het gerstenat van de Alfa brouwerij kan ruiken, volgt de beklimming van Wolfhagen, een van de mooiste holle wegen in Zuid Limburg. De route loopt vervolgens naar het zuiden. Een lange klim over "het Duuster Gatske" brengt de fietsers bij de Stammenhof in Puth. Na Hobbelrade en Groot Genhout duikt de Schimmeterweg op. Voorbij Beek en Catsop daal je naar het Maasdal. Via de steile Schrieversberg klauter je naar het plateau van Moorveld en Lochterveld. Het echte werk is begonnen.
In Humcoven wacht weer een obstakel om U tegen te zeggen: de Visweg. Smal, bochtig en met een onverwacht en gepeperd laatste stukje. Dan volgt de Brakkeberg, de achterkant van de Cauberg en zeker een stuk moeilijker.
Een paar kilometer verder, na gehuchtjes als Gasthuis en Groot Welsden is het tijd om even te rusten. De altijd super gezellige dorpskern van Gulpen is een gezellige pleisterplaats.

De laatste 25 kilometer van de Gele Lus gaan noord-oost. De Beversberg en de Dikkebuiksweg zijn forse klimmetjes over autovrije wegen, en brengen je met prachtige panorama?s bij de top van de Eyserbosweg. In het wonderschone Ransdalerveld wachten nog een nieuwe variant van de Fromberg en de Mingersberg. Als toetje beklim je kort maar krachtig de Kleekampsweg in het Imstenraderbos.


Limburgs Mooiste 2009
Rode Lus (Michel Bus)
De Rode Lus van Limburgs Mooiste 2009 is een ruim 150 km lange fietstocht door Zuid-Limburg met 25 beklimmingen van zeer bekende maar vooral ook onbekende heuvels.

Zoals elk jaar confronteren wij de deelnemers met fraaie, onbekende wegen en hellingen.

De Kosenberg is inmiddels legendarisch, terwijl slechts twee jaar geleden nog niemand had gehoord van dit juweeltje in klimmersland.
Ook in 2009 hebben wij verrassingen in petto. Zoals Les Waides bij Dalhem en Het Kersenpad in de buurt van Slenaken.

De Rode Lus is iets voor klimmers. Tussen de start in Landgraaf en kilometerpunt 35 zitten al negen robuuste heuvels, zoals de Eyserbosweg, Koulen, Fromberg 1 en 2 en de Keutenberg.

De eerste pleisterplaats na 40 km in het bekoorlijke Gulpen komt dan ook niet ongelegen.
Na een korte pauze op de gezellige terrassen volgt meteen de steile Gulperberg. Maar daarna wordt het wat rustiger. Slechts twee noemenswaardige hellingen (de Schilberg en de Grensheuvel) moet je bedwingen, voordat na 70 kilometer in België het echte werk begint.

Het klauterkarwei op Their Saive en Les Waides gaat gepaard met het genieten van adembenemende (zo er nog adem is) panorama’s.

Bij de Abdij van Val Dieu is een tweede pleisterplaats ingericht. Even de benen strekken, want nu volgen de Grijze Rots, de Kosenberg en, terug in Nederland, het smalle en oh zo steile Kersenpad. Rond Mechelen kan je genieten van de vele prachtige vakwerkhuizen en landelijke fietswegen. Het oude centrum van Vaals, met haar fameuze monumentale gebouwen, is de derde pleisterplaats. De gastvrije gemeente heeft een doorgang onder de drukke Maastrichterlaan gecreëerd, zodat de fietsers ook in Vaals nauwelijks met autoverkeer in aanraking komen.

Via het EK 2000-pad kom je in Duitsland.
De Lemierser Berg is ook al nieuw in het LM parcours. Jammer dat het prachtige uitzicht aan de rugzijde zit. Een goede smoes om even af te stappen.

Afdalen naar Mamelis en via de rustieke Benedictusberg kom je in het grensplaatsje Bocholtz. Met de Oude Huls en Imstenrade voor de boeg moet je nog twee keer in de pedalen, Daarna wordt je in Megaland bij de finish op een heerlijke koele pils (of ander drankje) getrakteerd

conclusie achteraf:
De voor mij 10e rode LM is misschien wel de meest verrassend zware tocht van allemaal geweest!

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Frank Spoelman / Michel Bus
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com


 
http://www.gpstracks.nl/ov-fiets-limburg.php