Tussen Oosterhout-Drimmelen en Gravenmoer

Lengte: 65 km, datum gepubliceerd: 08-03-2006Download deze route
Tussen Oosterhout-Drimmelen en 's Gravenmoer
De start van de fietstocht is bij het Brabants Bontje. Vroeger heette het restaurantje Het Aapje.
Bij de start zijn twee extra parkeerplaatsen aangegeven. Onderweg zijn heel wat bankjes en horeca te vinden. Eerst gaat de tocht in de richting van het Pannehuis dat sinds2004 afgebroken is maar het pad is er naar genoemd.
Daarna fietsen we richting Terheiden waar het kanaal overgestoken wordt

Tussen Oosterhout-Drimmelen en 's Gravenmoer In het landschap zijn beboste aarden wallen te zien. Deze vormden heel vroeger de stelling van Breda.
In dit gebied heeten worden ze de "Houtse Linies" genoemd naar een dorp waar we later nog door komen.
Via Made, de rand van Hoge Zwaluwe en Oud Drimmelen komen we dan in Drimmelen een Jachthaven van formaat. Aan de kant van de camping ( bij waypoint "HEK") verlaten we de haven en fietsen we langs een kanaal om nu richting Den Hout te gaan. Dit dorp heeft een bijzonder vorm van een brink. Deze is eigendom van de omwonenden.

Tussen Oosterhout-Drimmelen en 's Gravenmoer
Hierna komen we in de achterstraat nog langs "de Heilige Eik". Via Oosterhout maken we nog een rondje langs de Donge naar Raamsdonk, Waspik en 's Gravenmoer om vervolgens naar het eindpunt te fietsen.
De Donge vormde vroeger de grens van west en midden brabant. In de dialecten is dat nu nog te merken.
Tussen Raamsdonk en Waspik fietsen we over een vroegere spoorlijn met de naam "Halve Zolen Lijntje" deze moest schoenindustie in de langstraat bedienen.

Terug naar overzicht