Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Noord-Holland ::
 
 
Naam v/d route: Kust tot kust route
Startplaats: Alkmaar
Afstand: 125 km
Geplaatst op: 26-07-2006
Start CoŲrdinaat: N 52.606624   -   E 4.749532
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Een gevarieerde route vanaf de kust van de Gouwzee tot de Noordzee. Een groot deel van de route zal onbereikbaar terrein zijn voor de automobilist, dit maakt het voor de fietser extra leuk.
De route is beschreven tegen de klok in beginnend vanuit Middenbeemster, de route kan ook andersom gereden worden.

De route gaat door klassieke polders als de Beemster en Schermer, dit via pittoreske dorpjes Graft en Rijp.
Vanaf Alkmaar kan men het nieuwe AZ-station zien, waarna via een klein pittig klimmetje over de snelweg je door het dichte Heilooër bos richting Noordzee kust gaat. De zilte zeewind kan opgesnoven worden in Egmond aan Zee. Hierna vervolgt de route door de duinen. De klinkerpaden zijn hier goed te berijden. De weg komt uit in een knus kleinschalig tuindersgebied nabij Heemskerk.

Door Beverwijk moet men goed navigeren om deze wegenbrij succesvol te doorkruisen. Als men de tunnel is doorgekomen, kom je in een oase van rust, en kan je snel door richting Assendelft. Via een knalrood breed fietspad, kom je op een rustig binnenweggetje richting Wormerveer. Hier kom je over een brug over de Zaan. Waarbij gelijk de typische Zaanse industrie is te zien.
De route vervolgt langs de oude industrie; de Zaans Schans. Hier loopt een degelijk fietspad langs, waarbij je weinig last hebt van rondwandelende toeristen.

De molens achterlatend, gaat het nu dwarsdoor Zaandam. Via deze route heb je weinig last van het verkeer, en ben je al snel in Amsterdam Noord.
Langs de grote flatgebouwen moet men bedacht zijn op verraderlijke hobbels, dus het stuur goed vasthouden. Dat geldt ook voor de klinkerweg die hierop volgt. Na Schellinkwoude kom je weer door een tunneltje dat voert naar het groene Waterland. Richting het idyllische dorpje Zuiderwoude is het goed oppassen voor losliggende steentjes die met name in de bocht liggen. Hierna komt de volgende de kust echt snel in zicht. Al fietsend op de dijk is deze waar te nemen. Dit is voor korte duur, want aandacht moet nu op Monnickendam gericht worden. Hier ligt nog een soort open riool langs de weg die koste wat kost vermeden moet worden.

Via rechte wegen gaat het nu richting Purmerend. Langs de verkeersluwe route kun je statige aparte huizen zien die mensen zelf mochten ontwerpen. De rode vrijliggende fietspaden brengen je op de dijk, die naar Kwadijk voert. Je hebt hier niet het idee dat je midden door de stad rijdt. De klinkerweg van Kwadijk gaat naar het fort van Kwadijk. Je bent nu weer terug in de Beemster.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Piet Keizer
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com