Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Noord-Holland ::
 
 
Naam v/d route: Amsterdam CS naar Rotterdam CS
Startplaats: Amsterdam
Afstand: 90 km
Geplaatst op: 17-06-2016
Start CoŲrdinaat: N 52.378784   -   E 4.898914
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Amsterdam CS naar Rotterdam CS
Deze route gaat van Amsterdam Centraal Station naar Rotterdam Centraal Station. De route volgt stukken van de LF2a route. Een fors gedeelte van de route is door typisch open Noord/Zuid Hollands landschap, dus let even op de windrichting of je vanuit Amsterdam dan wel Rotterdam CS vertrekt.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS

Deze beschrijving start op Amsterdam CS. De route voert je door de oude binnenstad van Amsterdam, langs de rand van de wallen en om het Waterlooplein heen. Al gauw kom je bij de Amstel. Langs ons fameuze theater Carre. Vooral in het weekend zijn er veel roeiers actief op dit stuk van de Amstel.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS
De route gaat naar Ouderkerk aan de Amstel. Diverse cafe's om even te stoppen voor koffie met iets lekkers. De route slingert vervolgens langs de oostkant van de Amstel tot aan het pontje bij Nessersluis. Dit pontje vaart vrijwel het hele jaar overdag.
Met het pontje oversteken en de Amstel aan de westzijde blijven volgen tot aan Uithoorn. Tegenwoordig heeft Uithoorn een heuze boulevard aan de Amstel met terrasjes en cafees. Je kunt ook even doorfietsen en de route volgen onder de brug (N196) door en ook hier is een goed restaurant/cafe, Het Rechthuis, met terras aan de rand van de Amstel.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS
We fietsen een stukje door Uithoorn en volgen de rand van het Zijdelmeer. Er staat een informatieboord aan het begin van de Boterdijk met veel wetenswaardigheden over dit unieke stukje natuur.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS
Via wat slingerweggetjes rijden we door de Kwakel om bij Vrouwenakker het oude Jaagpad op te draaien.Je fiets hier nog in Noord Holland terwijl de overkant van de Amstel het Zuid Holland is. Aan het eind van het jaagpad kom je bij een klein sluizencomplex. Hier is ook Theetuin (H)eerlijk. Niet open tijdens de wintermaanden. Aan de overkant, via de sluis, ook een cafeetje. Tijdens de zomermaanden is de een leuke stop, met altijd veel boten die door sluizen schutten.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS
Via bruggetje bij Bilderdam fiets je vervolgens langs diverse plassen. Via de rand van Ter Aar kom je bij Alphen aan den Rijn. De route voert via wat parken (met ooievaarsnesten), door het centrum(pje). (meerdere caf?s). Zodra je Alphen aan den Rijn uit bent kom je in weids open landschap. Een aantal kilometers ten zuiden van Alphen is een vogelobservatieplek. Vanuit een schuilhut, vlak onder een ooievaarsnest, kijk je uit op een van de plassen waar veel vogels zijn.

Amsterdam CS naar Rotterdam CS
Via Hazerswoude en Moerkapelle duikt de route onder de A12 en fiets je langs de Rotte. De route volgt de Rotte en je steekt een paar keer over naar de andere oever. Via Crooswijk kom je Rotterdam binnen om de laatste paar kilometers via het centrum Rotterdam af te leggen tot aan Rotterdam CSDeze GPSroute is u aangeboden door:     Jeroen Dorresteien
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com