Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Overige Fietsroutes ::
 
 
Naam v/d route: Nieuweschans-Esbjerg
Startplaats: Nieuweschans
Afstand: 666 km
Geplaatst op: 25-06-2005
Start CoŲrdinaat: N 53.185596   -   E 7.202074
De track volgt grotendeels de North Sea Cycle Route (NSCR) van Nieuweschans naar Esbjerg in Denemarken.
We zijn niet naar Hamburg gegaan, maar hebben de veerboot in Cuxhaven genomen. De route volgt zo veel mogelijk de kust. Houd rekening met veel hekken!
Het landschap is enigszins te vergelijken met de LF14 langs de Friese en Groningse kust. Aan de ene kant een dijk en aan de andere kant wei. De enige hellingen zijn het beklimmen van de dijk of de oprit naar een brug.

Deze route is gereden op basis van de gidsen uit 2001. Voor het duitse gedeelte is gebruik gemaakt van de duitstalige versie en voor het deense gedeelte van de engelstalige versie.

We hebben het advies gekregen om in Duitsland zo veel als mogelijk de kust te volgen.
Daarom is op een aantal plaatsen van de route afgeweken of een in de gids vermeld alternatief gekozen. We hebben zo veel mogelijk gebruik gemaakt van jeugdherbergen.
Kortom: de track volgt niet geheel de NSCR (North Sea Cycle Route), maar brengt je van Nieuweschans naar Esbjerg.
 • Nieuweschans - Emden
  Deze etappe start bij het station in Nieuweschans en eindigt bij de jeugdherberg in Emden. In Bunde was een kermis, hierdoor kan de track hier enigszins afwijken van de route. Verder geen bijzonderheden.


 • Emden-Esens
  De jeugdherberg in Nordeich was gesloten voor onderhoud. Daarom zijn we doorgegaan naar de jeugdherberg in Esens. Om de afstand beperkt te houden, hebben we daarom gekozen voor enkele afkortingen. Vooral op kaart 6 stuurt de route je een heel eind het land in, waardoor je een enorm eind omfietst. In onze ogen zou dat het alternatief moeten zijn en zou de route de korte weg moeten volgen. Het laatste stuk hebben we een iets drukkere weg gevolgd, die ons bijna rechtstreeks naar de jeugdherberg bracht.


 • Esens-Schweiburg
  In Schweiburg hebben we overnacht in een ferienwohnung. De jeugdherbergen in Wilhelmshaven en Dangast staan wel in de routegids, maar zijn al enige jaren opgeheven. We hebben hier zo veel mogelijk de kust gevolgd en zijn daardoor vooral aan het begin flink van de route afgeweken. Voordeel is wel dat je in Wilhelmshaven beter uitkomt. Je hoeft niet door de stad.
  Bij het vertrek in Esens hebben we bij de jeugdherberg een stukje afgesneden door over 2 erven te fietsen. Dit is uiteraard niet de offidiele route!


 • Schweiburg-Cuxhaven
  De dag eindigt bij de jeugdherberg in Duhnen/Cuxhaven. In Bremerhaven moesten we iets van de route afwijken wegens wegwerkzaamheden. Hierdoor kan de track een vreemde slinger geven. Het laatste stukje zijn we iets verkeerd gereden en heb ik de track gecorrigeerd. Daarom volgt de track niet meer helemaal de weg.


 • Cuxhaven-Busum
  De jeugdherberg in Busum was gesloten en daarom hebben we een ferienwohnung genomen. Let op! Volgens de routegids vaart het veer van Cuxhaven naar Brunsbuttel iedere dag. Dit klopt niet meer. Alleen op dinsdag en donderdag gaat 2x per dag een boot. Wij hadden geluk dat we op woensdagavond in Cuxhaven aankwamen. De overtocht duurt nu 2 uur, omdat de boot aanlegt in het centrum van Brunsbuttel.


 • Busum-Niebull
  In Niebull hebben we overnacht in de jeugdherberg aan de Muhlenstrasse (er zijn 2 herbergen in Niebull). Om Niebull te halen hebben we enkele omwegen over "schiereilanden" afgesneden. Hier hebben we dus niet de kust gevolgd.


 • Niebull-Esbjerg
  De route eindigt bij de jeugdherberg in Esbjerg. We hebben op dit stuk zoveel mogelijk getracht om onverharde gedeeltes van de route te vermijden.


Opmerking:
GPStracks kon de tracks van deze fietsreis niet controleren.
De tracks zijn op de site geplaatst zoals ze door de inzender zijn ingezonden.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Wim Mollink
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com