Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Overige Fietsroutes ::
 
 
Naam v/d route: Fietsroute Venetie-Roermond
Startplaats: Venetie
Afstand: 1400 km
Geplaatst op: 31-10-2007
Start Coördinaat: N 45.453460   -   E 12.17548
Racefiets? Deze route is geschikt om te rijden met de racefiets
Fietsroute Venetie-Roermond
In juni 2007 hebben we deze fietstocht van 1400km in 16 fietsdagen gereden van Venetie naar Roermond. De route hebben we gevolgd uit het route boekje van Hans Reitsma van Amsterdam naar Rome.
Het routeboekje bevat een uitgebreide route beschrijving in 2 richtingen, verder met vele toeristische tips, campings, hotels, enz.


Fietsroute Venetie-Roermond De route zijn we gestart vanaf camping Serenissima te Oriago van waaruit we eerst 2 dagen een bezoek aan Venetie en de eilanden Burano en Murano hebben gebracht. Het eerste deel van de fietsroute die we vanuit Venetie gefietst hebben tot aan Bregenz ( ongeveer 500km) gaat over de Alpen waar 2 steile passen bedwongen moeten worden.
De Reschenpas (1520 meter, 7%) en de steile Arlbergpas (1793 meter, met hellingen tot 10%).


Fietsroute Venetie-Roermond
Verder loopt de route in het Italiaanse en Oostenrijkse deel grotendeels over perfect aangelegde fietspaden. Hier en daar over wat onverharde wegen gefietst maar die zijn goed te berijden in het algemeen.


Fietsroute Venetie-Roermond
De route door de Alpen komt door vele bezienswaardige steden/dorpen zoals Bassano del Grappa, met oude houten huizen en de beroemde houten brug over de rivier de Brenta, de stad Trento met o.a het mooie Piazza Duomo, de provinciehoofdstad Bozen of Bolzana waar o.a de man uit het ijs: Otzi te bezoeken is en een bezienswaardigheid van Bozen is de Dom.


Fietsroute Venetie-Roermond Verder de stad Meran met een historische Altstad en een promenade met palmbomen, St Anton am Arlberg vooral bekent om zijn wintersport mogelijkheden, en Feldkirch met een oude Altstad met een fraai Rathaus en Domkirche. Vanuit Bregenz aan de Oostenrijkse Bodensee zijn we verder gefietst over de Schwalbische Alb ( ruim 700 meter), de zwaarste beklimming van dit deel van de fietsroute naar Roermond.


Fietsroute Venetie-Roermond Verder door heuvelachtig landschap, bossen en dalen en door gezellige dorpen. Zoals Sigmaringen met oude vakwerkhuizen en de St. Johannes Pfarkirche en het Signaringer slot. Vanuit Sigmaringen hebben we we een groot stuk van de Donauradweg langs de Donau gevolgd tot aan Mengen. Verder naar Tubingen gereden aan de rivier de Neckar, ook een mooie stad met vele prachtige vakwerkhuizen en pleinen en het zeer mooie slot Hohentubingen.


Fietsroute Venetie-Roermond We hebben verder gefietst via het Zwarte Woud voorbij Karlsruhe door de Bovenrijnvlakte. Een erg mooie stad die we bezochten was Heidelberg met een oude Altstad en het Heidelberger slot. Tot aan Remagen hebben we voornamelijk de rivier de Rijn gevolgd , o.a. het dorp Boppard was zeer de moeite waard om te bezoeken, ook de vele burchten en kastelen langs de Rijnoever zijn erg mooi om al fietsend te zien.


Fietsroute Venetie-Roermond
Verder langs de Ruhr gefietst tot aan het Munsterplein in Roemond. Conclusie van deze fietstocht is dat de route in het algemeen erg fraai is over veel fietspaden, en samen met de uitgebreide beschrijving van de route informatie door dhr Hans Reitsma zeer de moeite waard is om te fietsen.


De geplaatste tracks komen grotendeels overeen met de route in het routeboekje, maar wijkt hier en daar af door verkeerd rijden, bezoeken van steden/dorpen, koffiestops, boodschappen enz.

Opm: de plaatsing van de track door mij op GPStracks.nl is na overleg en toestemming van dhr Hans Reitsma.


Deze route is niet gecontroleerd door GPStracks. De route is geplaatst zoals hij is ingezonden.


Deze GPSroute is u aangeboden door:     Vivian & Peter
 
 
Aantal reacties op Fietsroute Venetie-Roermond : [8]  
 
15-4-2008 Gerard van de Wijdeven
Hallo,

is dit de officiele Reitsma route (volgens zijn boekje) en kun je hem ook andersom (Roermond Venetie dus) via gps volgen?

Groeten,
Gerard.
 
 
21-6-2008 peet&vivian
Hallo Gerard,

Ja we hebben deze route gereden volgens het boekje van hans Reitsma (Amsterdam-Rome). En het rijden in tegengestelde richting met de gps lijkt me geen probleem. Laat me even hier weten als je de route gaat rijden of het goed te volgen was met je gps?

groeten Peter
 
 
1-8-2008 champa
Hallo,

Een vraagje: de route die op gpstrack te downloaden is, is dit de route Venetië-Roermond??
Op de site van Hans Reitsma staat de gps-route aangegeven als Roermond-Venetië. Vandaar...

Met welke kaartsoftware is de gps-route aangemaakt?
Ik wil graag mijn medewerking verlenen om het vervolg van de route op gps te zetten.
Ik fietste dit jaar namelijk een stukje van de route met de kaarten van Hans Reitsma doch wil volgend jaar de ganse route fietsen met behulpvan de fiets-gps.

Bedankt voor uw reactie.

Met groeten.

Sonja Ottoy
 
 
15-8-2008 leussink
Deze route gereden in juli met GPS tot Bregenz.
Prima route, zeer goed te volgen, en erg afwisselend. Hebben ons voorgenomen nooit meer zonder GPS te gaan op de lange routes!! Zijn op zoek nu naar GPS-routes voor het volgend jaar.....
 
 
23-8-2008 peet&vivian
Hallo Sonja,

Ik heb de route van Hans Reitsma vanuit Venetie gereden inplaatst vanuit Amsterdam. Maar volgens mij maakt het toch niet uit of je de track nu vanuit het noorden of vanuit het zuiden zou volgen???. Is toch een kwestie van de tracklijn volgen??

Het is geen route maar een track:

Wat is het verschil tussen een Route en een Track: Een track is een elektronisch kruimelspoor op je afgelegde weg. Een track geeft de posities weer die gevolgd moet worden om je afgelegde weg opnieuw af te leggen. Je kan het beschouwen als een lint dat je moet volgen.

Op zichzelf duidt een track geen kruispunten of splitsingen in de weg aan. Je kan die kruispunten en wegen wel zien indien je een onderliggende kaart hebt op uw toestel. Bijgevolg zal je bij het navigeren langs een track geen echte turn by turn instructies kunnen krijgen bij afslagen. Je moet er zelf op letten om dicht bij “het lint” of “track” te blijven.

Een route integreert je pad in het wegennetwerk en “weet” wanneer je op een kruispunt of splitsing aankomt. Bij toestellen die “routes” ondersteunen, wordt daar dan ook een zogenaamde “turn by turn” instructie gegeven die je vertelt hoe je route te vervolgen. Je ziet dus niet alleen waar je bent, maar het toestel vertelt je ook hoe je moet rijden (links afslaan, rechts afslaan,...).

Hoop dat je hieraan wat heb...succes ermee.

groeten,

Peter
 
 
25-10-2008 Anny van Erp
Hallo Peter

We willen graag de route van Nederland naar Rome fietsen.in het voorjaar van 2009 Heeft iemand nog het stuk van Trento naar Rome

Alvast bedankt
Anny
 
 
17-11-2008 Liedje
Hoi Vivian en Peter

Wij willen ook jullie track gaan fietsen vanaf Venetie alleen fietsen we vanaf Roermond dan nog door naar Amsterdam. Hoe hebben jullie de bergpassen ervaren die je over moet. Zijn ze te doen. ook als je nog niet zoveel kms in de benen hebt. Hoe zijn jullie naar Venetie gereisd. In welke periode hebben jullie deze route gefietst.
Vast bedankt!

groeten,
Lidewij en Florentijn
 
 
11-2-2009 peet&vivian
Hallo Lidiwij en Florentijn,

De bergpassen, 2 stuks de Resschenpass (1520mtr) en de Arlbergpas (1893 mtr) zijn goed te doen, als je er gewoon de tijd voor neemt. Wij zijn ook niet zo van die super getrainde fietsers en met regelmatig een stop onderweg kom je er wel. Wij hebben in juni de tocht gereden en zijn met Tranavia naar Venetie gevlogen. Het is een mooie tocht zeker de moeite waard om te rijden per fiets. (kijk ook eens op mijn fietssite voor het reisverslag)(http://www.peetshomepage.nl/fietsvakantie.html)

groeten Peter
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com