Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Overige Fietsroutes ::
 
 
Naam v/d route: Costa Rica fietsroute
Startplaats: San Jose
Afstand: 1400 km
Geplaatst op: 28-11-2012
Start CoŲrdinaat: N 9.937000   -   E -84.07229
Costa Rica fietsroute Goed om te weten voor een ieder die met dit bestand op pad gaat:

Lengte: 1450 km, hoogtemeters: 22.500 m, duur: 4 weken, van 13 december 2011 tot 13 januari 2012
Op de twee "Jungle Tour" GPS-track na is alles gefietst.
Afzonderlijke dag-etappes hebben om en om een andere kleur in het GPS bestand Een etappe eindigt bij een overnachtingsmogelijkheid hotel / cabinas. Er zijn overigens enkele camping-sites langs de kust maar zonder faciliteiten (bv een grasveldje bij een boer). Vonden wij geen aanbeveling voor een fietsvakantie. Bovendien kennen enkele camping-sites volgens de verhalen een verhoogd risico voor diefstal. Wij hebben niet gekampeerd en hebben halverwege de vakantie deze spullen terug naar huis gestuurd.

Een aantal etappes omvat ook het doorwaden van enkele rivieren, in onze periode (half december - half januari) was dit geen probleem; de lokale bevolking doet het ook. Wanneer het langs de Pacifische kust natter wordt (ik dacht vanaf april) is het verstandig om te checken of deze rivieren nog steeds doorwaadbaar zijn.

Costa Rica fietsroute Enkele dag etappes gaan over meer "MTB" terrein en is erg zwaar. Regelmatig rond de 20% stijgingspercentage over onverhard. Wij hebben aardig wat stukken gelopen / geduwd. Als je dit als deel van de fietsvakantie beschouwd is dit geen probleem. Wel echt proberen weinig mee te nemen (vandaar ook geen tent etc). Mocht iemand meer info willen waar de zwaardere stukken zich bevonden, kan deze persoon ons benaderen.

Twee etappes verdienen wat meer toelichting:

[Track 13 Sierpe - Draks Bay per boot]: vrijwel iedereen laat de fiets in Sierpe staan, gaat met de boot naar Drake Bay en komt later weer terug naar Sierpe. Echter, de volgende etappe [14 Drake Bay - Rinco] is in januari goed te doen. Dit kom je niet in bv de Lonely Planet tegen; je krijgt van de LP de indruk dat dit gebied totaal onbegaanbaar is. Bovendien raad de bevolking in Sierpr dit ook af. Echte info krijg je echter pas vanuit Drake Bay (van te voren bellen met daar waar je gaat slapen). Er komt zelfs een bus over deze route vanuit het oosten. Ongeveer 4 maal een rivier doorwaden, waarvan slechts 1 iets langer. Wel zwaar, onverhard, veel duwen, maar niet belachelijk lang. Een leuk avontuur en een prima route om het rondje te blijven continueren.

[Track 17 San Isidro - Villa Mills]: deze passage heet de "Cerro de la Muerte" (Mountain of Death); 3400 m hoog. Deze passage staat bekend als zeer gevaarlijk:
http://www.moon.com/destinations/costa-rica/central-highlands/cartago-and-vicinity/cartago-cerro-de-la-muerte Wij hebben veel personen gevraagd of wij deze passage op de fiets konden doen en kregen sterk uiteenlopende opvattingen. Na alles overwogen te hebben besloten wij hem toch te proberen. Het bleek geen enkel probleem te zijn. Het stijgingspercentage is vanaf de zijde dat wij hem namen goed te doen; 4-6%. Waneer je zeer vroeg in de ochtend start, direct na zonsopkomst, blijf je de mist voor. Deze mist is in december / januari sowieso minder aanwezig (check andere maanden!). Aangezien de kustroute verbreed is denderen er geen mega-trucks meer over deze pas. Bovendien is het deze periode vakantie en is er vaak voldoende ruimte om even in de berm te wachten. Prima passage om te voorkomen dat je wederom de kustroute moet nemen.

In zijn algemeenheid: vermijd de kustregio rond kerst (track 4, 5, 11, 12 en misschien 13). Oud en Nieuw hebben wij wel aan de kust gezeten, in Jaco, een "veramerikaanste" stad, wat ook nog steeds erg druk is; dus te voren overnachting boeken.


Opmerking:
Deze route is geplaatst zoals hij is ingezonden, en is niet gecontroleerd door GPStracks.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Jeffrey Sipma en Jose Lambermon
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com