Bos en zand in het midden van het land

Lengte: 38 km, datum gepubliceerd: 23-06-2004Download deze route
Wie van een bosrijke omgeving wil genieten en ook eens heerlijk wil gaan zitten op een grote uitgestrekte zandvlakte moet deze route gaan fietsen.
De route begint bij waypoint "Start" aan de rand van Soest zuid waar prima parkeergelegenheid is voor de auto.
Eenmaal onderweg is het genieten van de bossen in deze omgeving.Tevens zal men ook door het plaatsje Lage Vuursche komen waar het in het weekeinde altijd gezellig druk is met terrasjes in overvloed. Overigens komt u langs meerdere gelegenheden om iets te nuttigen dus u hoeft niet in de drukte iets te nemen als u dat niet wilt
Soest Duinen
Als het mooi weer is laat u dan verleiden tot een stop bij een grote zandvlakte die u langs de route zult tegenkomen. Uiteindelijk komt u nog langs het vliegveld Soesterberg waar u het waypoint 2 "Pas Op" niet moet negeren. U gaat daar aan een kleine maar venijnige steile afdaling beginnen die eindigt in een scherpe bocht naar links(klinkers). Vervolgens gaat de route af op een stukje klim gevolgd door een lekkere lange afdaling die leid naar het plaatsje Soestduinen.Via een ommetje door de bossen zult u terugkeren waar u begonnen bent. De route gaat merendeels over goed bereidbare fietspaden. Let wel goed op bij een aantal oversteken.

Terug naar overzicht