Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroute in de provincie Zeeland ::
 
 
Naam v/d route: Rondje Walcheren
Startplaats: Middelburg
Afstand: 57 km
Geplaatst op: 19-07-2006
Start CoŲrdinaat: N 51.489363   -   E 3.605554
Sinds jaar en dag parkeren als het een beetje mooi weer is een hoop fietsers hun auto vlak bij mijn huis op de ventweg van de weg tussen Middelburg en Vlissingen. Ik heb vanaf deze weg een mooie route gereden. De route is niet aan te raden in het hoog seizoen daar touristen de fietspaden graag als trotoir gebruiken en fietsende touristen regelmatig lopend bij te houden zijn.

De route start op de ventweg van de Nieuwe vlissingseweg waar je, als je met de auto komt, overal gratis je auto kan parkeren. Hij gaat door het centrum van Middelburg maar snel daarna de stad uit. Over een paar mooie B-wegen via Gapinge naar Veere. Je kan daar natuurlijk even van de route afwijken om wat te drinken of rond kijken. Na Veere over dijken via Vrouwenpolder de bossen in naar Oostkapelle en Domburg.
Via mooie kust fietspaden komen we via Westkapelle, Zoutelande (route gaat over de Boulevard, zonder ATB kan je beter achter om de boulevard rijden), Dishoek in Vlissingen. Een mooi rondje Walcheren is natuurlijk niet compleet zonder een ritje over de Vlissingse Boulevards.

Van de Boulevards gaan we over de zeewering weer langzaam terug via de havens richting Middelburg, maar eerst nog een schitterend stukje over het nieuwe "bunker pad", een nieuw aangelegd fietspad langs een stuk van de "Atlantic Wall".

Tip voor mountainbikers: de weg naar Gapinge heeft een breed onverhard stuk weg, tussen Domburg en Westkapelle kan je ook over de duinen fietsen (eigenlijk voetpad, maar er loopt vrijwel nooit iemand), bij Zoutelande zijn leuke hellinkjes. Vooral de helling bij "De Zeeuwse Riviera" (N 51.49703 E 3.49754) en bij Dishoek (N51.47355 E 3.52095) zijn een leuke uitdagingen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Sjors
 
 
Aantal reacties op Rondje Walcheren : [1]  
 
4-8-2008 Joris Voorhoeve
Prachtige afwisselende route. Met boulevards, fietsen over de dijk met prachtig uitzicht op de zee, fietsen door het bos en over uitgestrekte gebieden.

Bedankt!
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com