Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroutenetwerk Brabant ::

 

Fietsroutenetwerk Brabant

 

  • Update - 27-07-2011.
  • Update - 12-12-2012. (Update en toevoeging Hoogte informatie.

 

Sinds een aantal jaren is er voor de gehele provincie Noord Brabant een fietsroutenetwerk beschikbaar.
De provincie is daarbij opgedeeld in een achttal regio’s. De fietsroutenetwerken van de regio’s sluiten naadloos op elkaar aan en hebben tevens aansluiting op de fietsroutenetwerken van Zeeland, Zuid Holland, Limburg en het Belgische Vlaanderen.

Meer gegevens betreffende dit fietsroutenetwerk treft u aan op de site van Routesinbrabant.nl.

Hier zijn ook de kaarten van de diverse regio’s te downloaden.
De uitvoering en ook de bewegwijzering van het gehele knooppuntennetwerk Brabant wordt verzorgd en onderhouden door Routebureau Brabant.

Ook zijn daar alle knooppunten van het netwerk in GPS formaat te downloaden. Dan zijn weliswaar alle knooppunten onuitwisbaar vastgelegd, maar zijn nog niet de tracks tussen die knooppunten in GPS formaat vastgelegd en leidt een directe route tussen de knooppunten niet altijd tot een fietsroute over de beoogde wegen en paden..

Het bewegwijzeringsysteem van fietsroutes  en dus ook van de fietsroutenetwerken is zoals bekend nogal gevoelig voor optredende beschadigingen door baldadigheid, zwaar verkeer, etc.
Ook tijdelijke wegomleggingen en hoge bermbegroeiingen kunnen voor ongemak zorgen.
De kaarten van het fietsroutenetwerk kunnen het ongemak nog voor een groot deel opheffen, maar wil je daarvan echt onafhankelijk zijn, dan is een vooraf gemaakte fietsroute in GPS formaat de oplossing. Deze route is gemakkelijk te volgen en bij wegversperringen kan gemakkelijk op de route worden teruggekeerd. De GPS geeft immers altijd de positie ten opzichte van de route aan.

Om hier een bijdrage aan te leveren, heeft ondergetekende aan de hand van de diverse kaarten in .pdf formaat van de regio’s De Brabantse Delta, De Wijde Biesbosch, De Baronie, Midden-Brabant, De Kempen, De Peel, Noordoost-Brabant en De Meierij (in die volgorde) en met Garmin’s Topo NL als ondergrond in het ontwerp programma MapSource alle knooppunten en alle trackdelen tussen die knooppunten in twee richtingen zeer gedetailleerd ingetekend.

De trackdelen sluiten naadloos op elkaar aan. Voor de juistheid zijn op sommige kruispunten extra knooppunten toegevoegd.
De op de kaarten aangegeven afslagen van de zgn. centrumverbindingen zijn bij de papieren uitgave niet voorzien van knooppunten, hetgeen wel het geval is bij mijn digitale GPS versie.
In de .gpx uitvoering zijn de tracks van deze centrumverbindingen herkenbaar in een lichtgrijze kleur aangegeven, zodat bij het samenstellen van een fietsroute deze kunnen worden opgenomen of juist kunnen worden vermeden.

In enkele richting telt dit GPS-fietsroutenetwerk van Brabant totaal 1969 tracks met 47720 trackpunten en 4823 km lengte. Het aantal knooppunten bedraagt 1296 stuks. De vuistregel van 10 trackpunten per kilometer tracklengte voor een zeer gedetailleerde weergave voor Nederland gaat ook hier weer op.
Het is tot nu toe in Nederland het grootste netwerk met een hemelsbrede afstand van Oost- naar West-Brabant van ca. 125 km.

Voor de werkwijze van samenstellen van een fietsroute in GPS-formaat wordt verwezen naar de handleiding in het downloadpakket.

Download Fietsroutenetwerk Brabant

 

Alle waypoints en tracks van het Fietsroutenetwerk Brabant zijn aangeboden door

Jan Kelder

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com