Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroutenetwerk Twente ::

 

Fietsroutenetwerk Overijssel

 

  • Update - 27-07-2011.
  • Update - 12-12-2012. (Update en toevoeging Hoogte informatie.

 

Op 25 april 2007 is het eerste deel fietsroutenetwerk regio Twente van de provincie Overijssel officieel in gebruik genomen.
Meer gegevens betreffende dit fietsroutenetwerk treft u aan op :  www.fietseninoverijssel.nl

In het voorjaar van 2008 zijn in de regio’s Salland en Vechtdal Overijssel de diverse knooppuntaanduidingen met de routebordjes tussen de knooppunten geplaatst, zodat het al enigszins mogelijk was een route volgens het knooppuntensysteem te fietsen.
Sinds de eerste helft van juni 2008 zijn achtereenvolgens de fietskaarten van Salland en Vechtdal Overijssel bij de diverse VVV’s beschikbaar gesteld voor gebruik.
Sinds half juli 2008 zijn ook de kaarten van Kop van Overijssel en de later toegevoegde regio Ijsseldelta beschikbaar en die delen zijn ondertussen ook bewegwijzerd.
De deels nog ontbrekende informatiepanelen bij de knooppunten worden in de naaste toekomst in alle regio’s geplaatst.

Fietsroutenetwerk Overijssel

Het bewegwijzeringsysteem van fietsroutes is over het algemeen nogal gevoelig voor optredende beschadigingen door baldadigheid, zwaar verkeer,  hoge bermbegroeiïngen, het ontbreken van soms toch noodzakelijke routebordjes, etc. Ook tijdelijke wegomleggingen kunnen voor ongemak zorgen.

De fietskaarten ‘Stap op in Twente / Salland / Vechtdal Overijssel / Kop van Overijssel / Ijsseldelta’ van het totale fietsroutenetwerk in Overijssel, die van een goede kwaliteit zijn, kan het ongemak nog voor een groot deel opheffen, maar wil je echt onafhankelijk zijn, dan is een vooraf gemaakte fietsroute volgens het knooppuntensysteem in GPS formaat de oplossing. Deze route is gemakkelijk te volgen en bij wegversperringen kan gemakkelijk op de route worden teruggekeerd. De GPS geeft immers altijd de positie ten opzichte van de route aan.

Om hier een bijdrage aan te leveren, heeft ondergetekende deels aan de hand van diverse verkenningen en mede met behulp van de nu beschikbare fietskaarten van de regio’s Salland, Vechtdal Overijssel, Kop van Overijssel en IJsseldelta in het ontwerp programma MapSource van Garmin met Topo NL als ondergrond alle knooppunten en alle trackdelen tussen die knooppunten zeer gedetailleerd ingetekend en toegevoegd aan de reeds langer bestaande regio Twente.
Alle trackdelen sluiten weer vlekkeloos op elkaar aan.
Ook zijn een aantal kleine wijzigingen in de bestaande regio Twente doorgevoerd.
Er zijn aansluitingen gemaakt op het GPS fietsroutenetwerk van Gelderland, Friesland en Drenthe.

De 10 reeds bestaande fietsroutesuggesties voor de regio Twente zijn met behulp van dit GPS-fietsroutenetwerk volgens onderstaande werkwijze van route samenstellen gemaakt en nogmaals bijgevoegd.

Het totale GPS bestand van het fietsroutenetwerk Overijssel bevat 825 knooppunten en in enkele richting, hoewel in beide richtingen kan worden gefietst, 1237 tracks tussen de knooppunten met 34109 trackpunten en 3159 km lengte.

Voor de werkwijze van samenstellen van een fietsroute in GPS-formaat wordt verwezen naar de handleiding in het downloadpakket.

Download Fietsroutenetwerk Overijssel

 

Alle waypoints en tracks van het Fietsroutenetwerk Overijssel zijn aangemaakt door

Jan Kelder

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com