Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroutenetwerk Veluwe ::

 
Fietsroutenetwerk Veluwe

 

In april 2006 is het Veluwe fietsroutenetwerk in het bijzijn van diverse instanties officieel in bedrijf gesteld door sportverslaggever Jean Nelissen en oud wielrenner Henk Lubberdink.

Meer gegevens betreffende dit fietsroutenetwerk treft u aan op: www.fietsroutenetwerkveluwe.nl Hier zijn ook de ANWB-fietskaart en de 10 thema-fietsroutes in .pdf formaat te downloaden.
De uitvoering en ook de bewegwijzering van het knooppuntennetwerk Veluwe is verzorgd door de ANWB.

Het bewegwijzeringsysteem van fietsroutes is zoals bekend nogal gevoelig voor optredende beschadigingen door baldadigheid, zwaar verkeer, etc. Ook tijdelijke wegomleggingen kunnen voor ongemak zorgen. De ANWB-fietskaart Veluwe kan het ongemak nog voor een groot deel opheffen, maar wil je echt onafhankelijk zijn, dan is een vooraf gemaakte fietsroute in GPS formaat de oplossing. Deze route is gemakkelijk te volgen en bij wegversperringen kan gemakkelijk op de route worden teruggekeerd. De GPS geeft immers altijd de positie ten opzichte van de route aan.

Om hier een bijdrage aan te leveren, heeft ondergetekende aan de hand van de ANWB-fietskaart in .pdf formaat en met Garmin Topo NL als ondergrond in het ontwerp programma MapSource alle knooppunten en alle trackdelen tussen die knooppunten in twee richtingen zeer gedetailleerd ingetekend. De trackdelen sluiten vlekkeloos op elkaar aan. Voor de juistheid zijn op sommige kruispunten extra knooppunten toegevoegd, zodat het totaal daarvan op 352 stuks komt. In beide richtingen telt dit GPS-fietsroutenetwerk totaal 1066 tracks met 32672 trackpunten en 3176 km lengte. Het geplande fietspad tussen de knooppunten 79 en 10 langs het Veluwemeer ter hoogte van Hulshorst - Harderwijk is nog niet aangelegd en het is de vraag, of dit ooit gebeurt. Dit gedeelte is dan ook niet in het GPS-bestand opgenomen.

Ook de 10 thema routes met enkele lengte-varianten zijn met behulp van dit GPS-fietsroutenetwerk Veluwe volgens onderstaande werkwijze van route samenstellen gemaakt en bijgevoegd. De route Hanzesteden (70 km) is enigszins aangepast i.v.m. het ontbreken van eerder genoemd pad langs het Veluwemeer.

Werkwijze samenstelling fietsroute.

De beste en verreweg snelste methode maakt gebruik van de tracktool in Garmin’s MapSource:
 • Open het gedownloade bestand ‘Fietsroutenetwerk Veluwe.gpx’ in MapSource.
 • Ga naar het knooppunt, waar de route gestart zal worden.
 • Kies voor de knop ‘Track samenvoegen’ onder de tracktool van MapSource.
 • Met de linker muisknop de achtereenvolgende tracks vervolgens samenvoegen. Letten op de juiste doorgaande trackrichting. Bij het eerste trackgedeelte dit deel in het tweede gedeelte van de track en bij de overige trackdelen telkens het eerste gedeelte van die trackdelen aanklikken.
 • Als de gehele fietsroute is samengesteld, kiezen voor de ‘Selectieknop’ onder de routetool.
 • Met de linker muisknop de gemaakte route ergens dubbel aanklikken. In het dan verschenen nieuwe frame ‘Trackeigenschappen’ staan alle trackpunten van de gehele samengestelde track.
 • Alle trackpunten in dit frame selecteren en kopiëren.
 • Kiezen voor ‘Bestand - Nieuw’ en kiezen voor niet opslaan van de wijzigingen in file van het fietsroutenetwerk Veluwe. Deze file moet immers ongewijzigd blijven.
 • In het nieuwe bestand (Naamloos) kiezen voor ‘Bewerken - Nieuwe track’.
 • Plak de gekopiëerde trackpunten in het frame ‘Trackeigenschappen’ van de nieuwe file. Eventueel de routerichting omkeren.
 • Onder ‘Naam’ een tracknaam invullen. In de GPS is de track na het uploaden van de track onder deze naam herkenbaar.
 • Controleer het totaal aantal trackpunten in de nieuwe file. Bij veel GPS toestellen is het aantal trackpunten cq. directe routepunten beperkt tot 500 resp. 254 punten. Met de knop ‘Filter…’ kan het aantal punten automatisch worden gereduceerd. De totale afstand van de aangemaakte fietsroute kan in het vak ‘Lengte’ worden bekeken.
 • Eventueel kunnen gebruikte knooppunten onder de label ‘Waypoints’ worden gekopiëerd vanuit de hoofdfile.
 • Sla de track op met een naam naar eigen keuze met .gdb of .gpx extensie.
 • De track kan nu naar de GPS worden verzonden.

Opmerkingen:

 • Opgeslagen als .gdb file kan de track met WinGDB3 naar een directe route worden omgezet en bijv. naar de Quest worden verzonden. Let op max. 254 routepunten per route.
 • Opgeslagen als .gpx file kan de track met WinGDB3 naar een course (.tcx) worden omgezet en met het programma Training Center naar de Forerunner205/305/405/Edge 205/305/605/705 worden verzonden. Hier geldt vrijwel geen beperking van het aantal trackpunten per course/rit en deze kan dan ook zeer gedetailleerd zonder filteren worden weergegeven.
 • Voor bezichtiging in Google Earth is een .kmz file toegevoegd.

 

 

Download Fietsroutenetwerk Veluwe

 

Alle waypoints en tracks van het Fietsroutenetwerk Veluwe zijn aangemaakt door

Jan Kelder

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com