Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6094 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto / Motorroute in BelgiŽ ::
 
 
Naam v/d route: Mooi Frankrijk
Startplaats: Diepenbeek
Afstand: 2570 km
Geplaatst op: 14-03-2007
Start CoŲrdinaat: N 50.900090   -   E 5.426440
Geschikt voor: Garmin
Deze reis werd door ons ondernomen begin juli 2006 en leidt door de mooiste streken van Frankrijk (Jura, Vercors, Drome, Provence, Alpen, Vogezen). De route kan in 7 dagen gereden worden, maar het is verstandig een paar dagen extra te voorzien.
Zo verbleven wij 3 nachten in Castelane (uitstappen naar Cote d’Azur en Georges du Verdon) en 2 nachten in Geneve (bezoek Geneve en omgeving).

Rit 1 :
Deze aanrijroute vertrekt aan de E313 in Diepenbeek (Bel) en eindigt in Lons-le-Saunier (Jura). De rit is 600km lang, maar kan op 1 dag gereden worden gezien het stuk door België over snelwegen verloopt en het stuk in Frankrijk over vlot te berijden D- en N-wegen gaat.
Over golvende wegen doorkruisen we vooral landbouwelijk gebied (Verdun - Langres - Dole).

Rit 2 :
Vandaag gaat het van Lons-le-Saunier naar Luc-en-Dios in de Drôme. Op het menu staat o.a de Vercors met de Georges de la Bournet en de Col de la Rousset.
Voor motorijders is dit een rit om van te watertanden.

Rit 3 :
We verlaten de Drôme en rijden over een door menig wielrenner beklommen monument, de Mont Ventoux. Vanhier gaat het door lavendelvelden naar de welbekende Georges du Verdon.
We eindigen in Castelane waar we drie nachten verbleven in de Chambres d'Hôtes ”Mas du Verdon” uitgebaat door Nederlandse eigenaars. De vrouw des huizes is een uitstekend kok, de man des huizes is een Harley fanaat.

Rit4 en Rit 5 :
We volgen hoofdzakelijk de ”Route des Grands Alpes” en we bereiken adembenemende hoogtes op de top van een aantal zeer bekende cols (col d’Allos / Col d’Izoard / Col du Galibier / Col d’Iseran / Cornet de Roselend).
In Beaufort verbleven we 1 nacht in Hotel de la Poste. Hier kan de motor veilig gestald worden in een afgesloten garage. Het Franse stadje Annemasse was voor ons een uitstekend uitvalbasis om Genève en omgeving te verkennen.

Rit 6:
Via Genève rijden we over de col de la Faucille de Jura in. Over mooie wegen gaat het naar de Vogezen, waar we nog een groot deel van de route des Crêtes rijden met o.a Le Grand Ballon. De dag eindigen we in Saint-Dié-des-Vosges.

Rit 7 :
Via de Noordelijke Vogezen met o.a. de col du Donon gaat het richting Metz . Dit is eigenlijk het einde van de reis, want hier nemen we de snelweg naar huis.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Guido Leyssen
 
 
Aantal reacties op Mooi Frankrijk : [1]  
 
19-12-2008 Neys Lode
Gereden Sept 08.Prachtige route ,niet het laatste stuk door de Vogezen wegens tijdsgebrek.Op 6 dagen,was vermoeiend maar echt de moeite waard.Proficiat!!
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Rondje Telstar
 Rondrit Neuerburg - Luxe
 MTB-route Groningen-Pate
 Lahnstein Boppard Lahnst
 Rondje Sint-Oedenrode -
 Drenthe/Groningen uitsta
 NS-wandeling kennermerdu
 Bruggen tocht rond om Ko
 Nachtwacht Luttenberg
 Etsch Adige fietsroute
 Liempde tot Neuerburg en


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com