Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto / Motorroute in Duitsland ::
 
 
Naam v/d route: Eifel route - Kleine Wegen
Startplaats: Brand
Afstand: 184 km
Geplaatst op: 06-06-2007
Start Coördinaat: N 50.746340   -   E 6.171380
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor OnrouteRoute is geschikt voor TomTom
Een rustige motorroute die voornamlijk over de kleinere wegen in de Eifel loopt. Rustig touren over kleine tot zeer kleine wegen, door mooie bosrijke natuur. Ook zitten er een paar snellere stukken bij over B-wegen om uit te rusten.

Er zitten een paar instinkers in met afslagen die je niet verwacht. Verschillende erg mooie uitzichten.

Gezien de lengte zit ongeveer halverwege een tankstop ingepland, maar er zijn meer dan voldoende tankstations in de Eiffel die ook in het weekend open zijn. Je start in Aken - Brand waar de route begint bij het laatste tankstation in de bebouwde kom. Je kan hier je tank dus volgooien.

Het aardige van de route is dan als je hem rechtsom rijd je de haarspelden over het algemeen in een afdaling neemt en als je de route linksom neemt dat de meeste haarspelden in een klim worden genomen.

Let op want sommige afdalers knijpen behoorlijk af!

Rij deze route niet in het begin van het jaar, je zal merken dat de rest tegenvalt ;)

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Wim Peeters
 
 
Aantal reacties op Eifel route - Kleine Wegen : [22]  
 
14-9-2007 manus
Fantastisch mooie rit.
Op vrijdag 14-09-07 gereden.
Lekker zonnetje erbij, nagenoeg geen verkeer.
Wat kan GPS-motorrijden dan leuk zijn.
Deze rit staat bovenaan bij mijn favorieten!!
Er staat een foutje in de rit, maar die komt vanzelf naar voren bij het downloaden en kontrole.
Een compliment voor de uitzetter.
 
 
23-9-2007 Gerard van de Ven
Hallo ik heb zondag 23-09-07 de route gereden ik moet zeggen fantastisch een paar plaatsen de weg opengebroken maar voor de rest een aanrader ik hoop dat er nog meer van zulke routes opstaan
GR.Gerard
 
 
8-10-2007 Rene Andersen
Wat een super route was dit, heel mooi en en uitdagende rit. Deze rit zal ik zeker niet vergeten en is voor iedereen een aanrader. kijk alleen uit voor idd die verradelijke afslagen ;)
en voor de wegwerkzaamheden. waardering van mijn mede collegas en mij zelf voor de persoon die deze rit heeft uitgezet.

groetjes, René
 
 
7-5-2008 Kestenz
Hebben deze route afgelopen weekend gereden vanuit een hotel in Limburg. De route was erg afwisselend en de wegen waren prima over het algemeen. We hebben er erg van genoten. Een van onze favorieten, en we hebben er al een aantal gehad :o) Aanradertje!!!!
 
 
8-5-2008 prof
Deze route op 6-5-2008 gereden. Geweldig. Wist niet dat zo dicht bij huis motorrijden zo leuk kon zijn. Heerlijke echte stuurwegen. Top.
 
 
4-8-2008 scotopia
Na een week Oostenrijk met de motor en deze route als afsluiter van de vakantie, was zeker de moeite waard. Zal deze route zeker vaker rijden
 
 
14-10-2008 whamers
Heb vandaag in herfstachtig weer de route gereden.
Erg mooie route, goed afwisselend kleine wegen en verbindingswegen.
Zeker een aanrader om de route ook eens in de herfst te rijden,alleen al voor de kleuren.
Bedankt aan de collega motorrijder voor het plaatsen van de route.
 
 
22-5-2010 Tijntje
Ben op vrijdagmiddag deze route gaan rijden. Weinig ander verkeer gezien ook niet al te veel
motor rijders. Route is een hele mooie reeks van bochten en uitzichten. Aan te raden voor iedereen
die de Eifel een keer wil ontdekken.
 
 
14-6-2010 kawa14
prachtige route!!
Tip, bij Manscheid even richting Wildenburg even hotel-rest. Burgschänke langsgaan. Prima eten voor weinig geld.
En "Altes Jägerhaus" in Roetgen-Mulartshütte voor een heel vrolijke bediening en leuk personeel (en lekkere koffie met gebak natuurlijk)
Echt een aanrader voor iemand die de Eiffel wil verkennen. - het beste is om door de week te rijden, dan is het lekker rustig.
 
 
12-7-2010 roeffie
4-7-2010
Een echte aanrader om eens te rijden. Ik heb deze route met een groep van 7 rijders gereden en dat was goed te doen, al moet je wel goed opletten voor de losse grind die er ligt (zelfs in de bocht die je niet ziet). Ik verwacht dat er grind langs de weg is bijgevuld, want het waren dan ook vooral hoopjes waar de weg wat oneffenheden had. Verder heb ik er super van genoten. In het begin van de route had ik een paar punten waar ik het zelf heb aangepast, ik heb dan ook alle routes op een sd van on route. Maar deze komt niet geheel overeen met GPS tracks die hier is bijgewerkt.
 
 
15-8-2010 neegij
Complimenten voor de Wim. Hele mooie gevarieerde route, met mooie wegen. Echt een aanrader !!!
 
 
12-9-2010 Roosenburg
Zeer mooie route, ik heb me prima vermaakt.
Net voor Simonskall loopt een prachtig watertje.
In manscheid was de weg afgesloten, en ik ben toen links afgeslagen op de bungenberg en via een puinweg rechtsaf geslagen (eigenlijk alleen voor landbouw verkeer)en kwam toen net voor de L17 uit bij een klein riviertje dat ik denkende aan de long way down, gewoon overgestoken ben. Zie
http://motor.jouwweb.nl/route
 
 
6-3-2011 Marga
Graag zou ik van iemand willen weten of deze route goed te rijden is met 20 motoren,en of het goed te doen is met iemand achterop.
Ik heb deze route gepland op 18 juni.
graag een reaktie van iemand.
groet Remko
 
 
21-3-2011 wpee
Hoi

Kleine wegen zijn de meest kleine wegen die ik gevonden heb, maar wel verhard en iets breder dan fietspad. Zeg maar de wegen zonder middenstreep. De grotere wegen zijn bochtig. (Afsluitingen kan ik natuurlijk niet voorzien). De route is makkelijk te rijden met 20 motoren, dat moet helemaal geen probleem zijn. Er zijn nog wel kleinere wegen maar daar mag je met auto en motor niet in als tourist.

BTW, bedankt voor de positieve reacties, er is ook een "kleine wegen ardennen" route trouwens ;) (beetje reclame).
 
 
21-4-2011 rikl
Ook dit jaar was deze route weer een enorm succes!

Paar tips:
- De route begint bij een shell met 100 octaan :)
- Vanuit A'foort qua tijd: 08:30 tot 21:30.
- stop even bij kamp vogelsang voor een prachtig uitzicht!
- De groen FJR van de polizei is vervangen door een BMW 1200GT. Heeft ons een flinke duit gekost...
- Voor een indruk (2010):
http://www.youtube.com/watch?v=sjh1IGsPVpE
 
 
4-6-2011 peter72
op 3-6-2011 de route gereden met één woord SUPER. het weer was perfect een aantal keer gestopt voor een hapje en een drankje. Heerlijke bochten en hellingen. Zal de route zeker nog eens rijden. (dat is een voordeel als je 30 min. van Aken woonachtig bent). rond 9.00 gestart van positie 1 en rond 14.15 bij eindpunt onderweg 4 keer gestopt voor een hapje en een drankje. Hierbij wil ik de poster bedanken voor het plaatsen van deze route.
 
 
13-8-2012 Frank Pustjens
Het is onze 1e route die we via deze site vandaag 13-08-2012 gereden hebben. Ondanks dat we al heel wat kilometers in de Eifel afgelegd hebben, was het een super mooie toer om te rijden. Leuke bijkomstigheid is dat ik geen motor navigatie systeem heb. We hebben onze Etrex van het Geocaching gebruikt. Vriendin zat achterop met de etrex in de hand de route via ons communicatie systeem aan mij door te geven. Geweldig, vriendin wat te doen en ik kon me concentreren op de weg en het motorrijden en dat had je best wel nodig bij het bochtige parcour.Bedankt voor deze toer en we zullen spoedig nog meer van jullie tochten gaan rijden.
 
 
29-9-2013 Roellie
Afgelopen weekend deze route gereden. Een erg leuke route. Weinig 'verbindingsstukken' de hele route is erg mooi om te rijden. Die ga ik nog wel eens vaker rijden.
 
 
30-9-2013 Niels Dorso 1200
Dit weekend deze route gereden met groepje van 6. met een overnachting in Landgut Hotel Hotel Zum Alten Forsthaus. Zaterdag ochtend vroeg heen gereden stuk snelweg stuk binnendoor. Toen deel van de route gereden erg mooie en leuke route veel afwisseling. Geen route om waar je alleen aan het gas hangt sommige stukken wel, maar veel dorpjes waar veel gecontroleerd word. Ga hem zeker nog een keer rijden.
 
 
6-5-2014 Jo Arndts
Route gereden op 5-5-2014. Mooie route alleen was het stuk door Simonskall afgesloten wegens wegwerkzaamheden.Denk in de dorpen aan de max-snelheid,er wordt regelmatig met de laser gewerkt.
 
 
24-5-2016 RichardE
Gereden afgelopen weekend. Mooie route. De K36 is afgesloten (ligt helemaal open, zal nog wel ff duren). Je kunt er ook niet echt lekker omrijden als je er eenmaal bent want dan ga je de verkeerde kant op. Mijn advies is om de B399 te volgen. Daardoor valt helaas wel het stuk 'Mooie weg 2' eruit, maar je komt er gewoonweg niet.
 
 
4-9-2016 Rene van de Laarschot
Hallo allemaal, Ik en raynor hebben deze route gereden op zaterdag 3-9-2016. We zijn s'ochtends om 8:00 vertrokken van Valkenswaard (vlakbij eindhoven) naar Aachen. We kwamen ongeveer om 9:10 aan in Aachen waar onze route begint. We hebben een TomTom Rider gebruikt om ons door de route te loodsen. De route werd door TomTom wel in 2 delen gehakt maar dit was geen probleem voor ons. Let op : tomtom geeft aan dat je onverharde wegen tegenkomt, maar die hebben we geen gezien.

De route begint al vrij vlug met mooie bochten en brandnieuw asfalt. De weg was opvallend schoon en geen bladeren of steentjes op de weg. In het 2e deel van de route zijn we wel wat wegen tegengekomen van mindere kwaliteit maar hier is nog prima te rijden. We hebben het erg naar onze zin gehad en konden goed doorrijden. veel motorrijders tegengekomen en ook veel bikervriendelijke cafe's.

Om ongeveer 16:00 waren we door de route heen. we zijn ongeveer 3 of 4 keer gestopt om ff wat te drinken of eten. Vanuit Aachen hebben we kronkelwegen terug naar valkenswaard gekozen en kwamen ongeveer om 17:45 aan in valkenswaard.

Kortom: route was super goed te doen. geen gekke dingen tegengekomen. veel lange en korte bochten dus voor ieder wat wils.

 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com