Passau-Steinbach via Oostenrijk, Slovenie, Italie

Lengte: 3105 km, datum gepubliceerd: 29-04-2009Download deze route
Passau-Steinbach 12 Dagen hadden wij gepland. Door omstandigheden moesten wij iets eerder terug zodat de laatste 3 routes aangepast gereden zijn. Wat moet je van deze route zeggen? Alles wat motorrijden leuk maakt zit hierin verwerkt, passen, bergen, spectaculaire uitzichten, stukken off-road. Te gek.
Slovenie niet zo voor de hand liggend omdat digiaal kaartmateriaal voorheen sober was. De laatste versie Mapsource is een hele verbetering, maar kan volgens ons nog beter.

Passau-Steinbach
Achteraf te kort in dit schitterende land gebleven. Zullen dit in de toekomst zeker enkele dagen langer bezoeken. Verassend de goede wegen die ineens overgaan in grind en zand. Je waant je in de middle of nowhere.
Je merkt aan de moeizaamheid van duidelijk maken van bijvoorbeeld het eten dat dit land pas in de kinderschoenen staat vwb het tourisme. Menukaarten alleen in het Sloveens lezen wat moeilijk. Maar men doet zijn best en de mensen hier zijn allervriendelijkst. In Italie is dit heel anders. Livigno bijvoorbeeld, is massatourisme en niet in de laatste plaats doordat hier belastingvrij gekocht kan worden.

Passau-Steinbach
De route hiernaar toe, zoals wij die hebben gereden, via de Passo di Gavia is indrukwekkend. Je moet alleen goedoppassen op de smalle weg in een gedeelte van deze pas. Het meer van Iseo, een schilderij. Het plaatsje Iseo is de moeite waard om te bezoeken, zeker het oude gedeelte.

Passau-Steinbach
Zoals gezegd moesten wij eerder terug, dus de laatste routes aangepast gereden naar Steinbach bij Baden Baden. Hier komen wij al jaren als wij in de buurt zitten bij Gasthaus Linde Yburgstrasze 79. Een goed restaurant plus slaapgelegenheid. De volgende dag via de snelweg weer naar huis.

Al met al is deze route afwisselend en ontzettend mooi en indrukwekkend.

Deze routes zijn geplaatst zoals ze zijn ingezonden, en zijn niet gecontroleerd door GPStracks.

Terug naar overzicht