Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto - Motorroute in Europa ::
 
 
Naam v/d route: Cassine (N-Italie) naar Luxeuil les Bains (Frankrijk)
Startplaats: Cassine
Afstand: 923 km
Geplaatst op: 26-10-2011
Start CoŲrdinaat: N 44.752460   -   E 8.528740
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor TomTom
Startpunt Cassine in Italie
Eindpunt Le Freney-D’Oisans Frankrijk .

Vanuit het dorpje Cassine wat ongeveer 60 kilometer boven Genua ligt volgen we een route die zich al slingerend over de toppen en door de dalen tussen de wijnvelden laat voeren prachtig met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergentoppen van de Dolimieten, dit gaat enige tijd en kilometer door tot we in een soort tussen stuk belanden wat vlak is en bezaait ligt met rotondes waarvan we volgens mij dan ook elke rotonde die er maar is over rijden waarna we de bergen weer in gaan richting Sestriere waar we zonder dat je we er erg in hebben op 1000 meter zitten en langzaam al slingerend verder stijgen tot 2070 meter met een prachtig uitzicht hierna gaan tussen de machtige en vaak nog met veel sneeuw bedekte berg formaties die veel ontzag afdwingen . wij zijn hier nu eind Juni en dat betekend dat er nog redelijk veel sneeuw aan het smelten is en er dus ook veel smeltwater overal naar beneden komt wat prachtig is om te zien. Vervolgens gaat het via Brianqon verder naar Le Freney d’Oisans.


Startpunt Le Freney-D’Oisans Frankrijk
Eindpunt Brig in Zwitserland.

Het is een lange rit met 3 berg passen en heel veel haarspeld bochten . Vanuit Le Freney-D’Oisans gaan we eerst onderweg naar de Col du Galibier die 2646 hoog is, het naar boven rijden geeft ook altijd wel wat spanning want aan vangrails of andere berm beveiliging doen ze hier niet aan je kunt zo naar beneden rijden. Hierna zetten we koers na de volgende Col namelijk de Col de Iseran de weg ernaar toe lijkt in eerste instantie er vlak en tam maar je begint al op 1000 meter en het eerste stuk gaat zonder scherpe bocht langzaam om hoog tot ongeveer 25 kilometer voor de top dan, wordt het pas echt mooi met om ons heel allemaal wit besneeuwde reuzen toppen om je heen een erg ontzagwekkend gezicht en boven aan gekomen op 2764 meter is het een prachtig gezicht om je heen. Hierna gaan we op weg naar de Kleine St Bernard pas. Boven aan gekomen gaan we de grens over naar Italië om naar beneden naar de St Bernard tunnel te gaan, halverwege de afdaling aan de Italiaanse zijde is een uitstekend restaurant voor een korte stop,om daarna via de St Bernard tunnel weer naar Frankrijk te gaan. Waarna we de laatste grens van vandaag oversteken namelijk naar Zwitserland waar we afwisselend een stuk twee en vierbaans weg rijden naar Brig.


Startpunt Brig in Zwitserland.
Eindpunt Luxeuil les Bains in Frankrijk.

Als eerste en enige pas is zullen we de Grimselpas van 2165 over moeten en om daar te komen rijden we eerst door een mooi dal met een slingerende weg waarna we beginnen aan de beklimming van de pas. De Grimselpas is niet bijzonder hoog maar de hoogte is niet altijd bepalend voor de waardering hiervan zo blijkt dat elke pas toch wel zo zijn eigen bijzonderheid heeft. Na de afdaling gaat het onderweg over twee en vierbaans wegen langs de Brienzer & Thunersee onderweg naar Frankrijk en door een stukje Zwitserse Jura wat erg leuk rijden is. Deze omgeving blinkt niet echt uit in het aantal goede/mooie hotels maar het hotel wat wij hier vorig jaar hebben gevonden is een schot in de roos. Luxeuil les Bains was vroeger een mondaine kuurstad maar dat is aardig vervallen maar het door ons gevonden hotel hoort bij het casino en het is voor ons als recht geaarde Hollander redelijk geprijsd en de kamers zijn van puike kwaliteit en het restaurant is tevens van prima kwaliteit kort om een prima plaats voor een tussen stop op ongeveer 600 kilometer van Dordrecht.Deze GPSroute is u aangeboden door:     Peter Meijer
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com