Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto - Motorroute in Nederland ::
 
 
Naam v/d route: Rondje Hoeksche Waard
Startplaats: Oud-Beijerland
Afstand: 126 km
Geplaatst op: 26-01-2010
Start CoŲrdinaat: N 51.827430   -   E 4.397170
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor OnrouteRoute is geschikt voor TomTom
Dat er veel natuurschoon is, net onder de rook van Rotterdam, ziet men pas bij het rijden van deze route door de Hoeksche Waard.
De Hoeksche Waard is een nationaal landschap tussen het Haringvliet, Hollands Diep, Dordtse Kil, Oude Maas en het Spui. Een echt eiland dus, met langs de rivieren vele slikken, grienden, uitgestrekte watervlakten en gorzen.

Voor de racers onder ons: echt heel snel deze route overslaan!!! Deze route is gemaakt voor de tourrijders onder ons, om te genieten van het mooie landschap, uitgestrekte vergezichten en mogelijkheden om lekker een terras te pakken, heerlijk te lunchen, dineren of de benen te strekken in natuurgebieden. Verbaas je over de aanwezigheid van vele diersoorten in de vrije natuur. Daarnaast rijden we op deze route op een paar smalle wegen, die ook favoriet zijn van fietsers en wandelaars, dus onderling respect is hier zeker op zijn plaats.
Overigens geldt in de Hoeksche Waard zeker de stelregel, wanneer u hier over de wegen flitst, flitst de politie graag terug en dat op aardig wat plekken, dus houdt u aan de toegestane snelheid, veelal 60 en 80 kilometer.
Hoeksche Waarders hebben overigens, en terrecht, een bloedhekel aan alles wat haast heeft en met name respectloos bestuurde gemotoriseerde voertuigen. Even dacht ik dat het misschien te langzaam zou worden allemaal, maar eenmaal met een groep van tien motorrijders (jong en oud) de route gereden, kwamen we unaniem tot de conclusie dat het een schitterende tocht was, merkten we weinig van langzaam rijden, het heerlijk touren was en door ons aan de toegestane of op dat moment veiligste snelheid te houden, wekte we zelfs veel enthousiasme en positieve reacties op van de lokale bevolking.

In het kort: de route begint op de Randweg te Oud Beijerland (misschien een vreemde keuze, maar de route begon oorspronkelijk vanuit mijn huis en om de buren tevreden te houden, met dank aan mijn Harley vrienden, heb ik een kilometer van de route afgehaald).

Van daar uit rijden we via Goudswaard met schitterende landschappen en vergezichten naar Nieuwendijk, waar je voor het eerst de motorlaarzen in de koffer kan doen om de wandelschoenen aan te trekken en het pontje van natuurmonumenten te nemen naar Tiengemeten; een eilandje in het Haringvliet dat is teruggegeven aan de natuur. Van Nieuwendijk rijden we via allerlei dorpjes, vanuit Zuid Beijerland langs het Zuid Beijerlandse bos (Jan van der Lindenpad), waar het ook heerlijk wandelen is, langs de Binnenmaas en zo naar Numansdorp. Hier hebben wij heerlijk gelunched op het terras van restaurant het Schippershuis, tegenover de haven. Vanaf deze plek weer de polder in richting Strijensas. Net rechts voorbij het oude ophaalbruggetje, bij het haventje, ook hier een heerlijk (hoog) terras met uitzicht over de haven en het haringvliet. Of even nog een twintig kilometer doorrijden en heerlijk het terras pakken op het recreatie gebied Binnenmaas bij restaurant Binnenmaas met een fantastisch uitzicht op de Binnenmaas.

Hier wel even voorbij de ingang van het recreatiegebied rijden en een honderd meter verder het fietspad nemen. Je komt nl. niet langs de slagbomen en betalen voor het neerzetten van je motor is uiteraard onzin. Grove fout van de beheerder. Hou op het hele kleine stukje fietspad uiteraard wel ernstig rekening met wandelaars en fietsers, want die gaan hier ten alle tijden voor!!

Vanaf deze plek weer de polder door via Mijnsheerenland, met schitterende landhuizen en vervolgens via allerlei kleine dorpjes weer richting het centrum van Oud Beijerland.

Hier bevinden zich in het centrum en langs de haven, talloze café’s en restaurants, voor elk wat wils. Zelfs voor de ’jongeren’ zijn op het Vierwiekenplein leuke café’s te vinden, die een bezoek zeker waard zijn.

De route is ca 126 km lang en achter elkaar doorrijden duurt al snel drie uur.Wij hebben er, met de heerlijke tussenstops, zo’n vijf a zes uur over gedaan.

Fototoestel meenemen is een must. Mooi (en vooral droog) weer is prettig, omdat je door een landbouwgebied rijdt en bij nat wegdek kan dit soms wel eens modder en dus gladheid opleveren.

Denk aan uw mede weggebruiker, de bewoners in de kleine dorpen en verder heel veel plezier.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Hazemans
 
 
Aantal reacties op Rondje Hoeksche Waard : [4]  
 
14-9-2014 Blackbird69
Geweldige route. Nooit geweten dat de Hoeksche Waard zou mooi zou zijn. Echt een aanrader om deze route een keer te rijden. Let wel op oogsttijden e.d. Je rijdt veel door landbouwgebied.
 
 
16-4-2015 Arno Plaisier
Vanmorgen en vanmiddag deze route gereden.
In een woord Grandioos.
Mooie landerijen, water, mooie dorpjes.
En inderdaad heel veel flitskasten zowel binnen als buiten de bebouwde kom.
Dus mannen met buikschuivers.... blijf maar lekker thuis anders ko het wel eens een heel duur toertje gaan worden.

Dank aan de maker(s) van deze rit.
 
 
15-6-2015 N.J. Kleer
Ik heb op donderdagmiddag 11 juni 2015 deze route gereden. Prachtige route met. vooral vanaf de diverse dijken, mooie vergezichten. Mooie boerderijen gezien zowel nieuw als oud. Leuke dorpjes gepasseerd en vooral de rit langs de Binnen Maas was mooi. Het leuke van het rijden van deze routes, was voor mij de eerste keer, is vooral ook het verrassende effect, je weet van te voren niet wat je te zien krijgt en waar je terecht komt.
 
 
7-7-2015 Rody1979
Vandaag, 6 juli 2015, door de Hoeksche Waard gereden. Begon gelijk met een domper. In mijn navigatiesysteem stonden alleen maar een paar waypoints met daar tussenin kaarsrechte lijnen. Ik moest dus recht door weilanden rijden, had dus een idee geweest om eerst de route in een programma uit te werken om een echte route te krijgen!! Het was dus een flinke irritatie en behoorlijk zoeken onderweg...
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com