Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto - Motorroute in Nederland ::
 
 
Naam v/d route: Kleine wegen Ardennen
Startplaats: Maastricht
Afstand: 319 km
Geplaatst op: 12-05-2010
Start CoŲrdinaat: N 50.855940   -   E 5.716890
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor OnrouteRoute is geschikt voor TomTom
Kleine wegen Ardennen
Dit is een route die leidt over de kleinere mooiere wegen tot aan La Roche en Hoeffalize aan toe. De route is speciaal gemaakt om in het meest bergachtige stukje Ardennen te toeren. Via de meest hoevelachtige wegen rij je naar het zuiden van Belgie naar de provincie Luxemburg waar de mooiste natuur en wegen liggen zonder Belgie te verlaten.

Kleine wegen Ardennen

Er zijn voldoende eetgelegenheden aanwezig langs de route maar in Belgie kun je in elk dorp wel een Frieterie aantreffen. Verder liggen er voldoende tankstations langs de route, rij je echter op zondag, tank dan op tijd want er zijn veel tankstations gesloten op zondag.

Kleine wegen Ardennen


Het zijn allemaal verharde wegen en ik heb zoveel mogelijk de kleinere wegen aangehouden. Er zijn diverse toeritische attracties langs en in de buurt van de route, zoals Stavelot, Circuit Fankchorchamps, La Roche kasteel ruine, Lac LA Gileppe.Deze GPSroute is u aangeboden door:     Wim Peeters
 
 
Aantal reacties op Kleine wegen Ardennen : [7]  
 
24-5-2010 HansK
Helemaal geweldig, wat een rit vandaag. Heel veel variatie, super bochten en veel te zien.

Twee maal gravel weg en 1 keer onverhard door de weide! Soms gaat de route over wegen die gesloten zijn (bestemmings verkeer wegen, waren de mooise stukken!) Zou de rit niet op een sportfiets rijden.

Gereden met zumo 550 + r1150gs. 08:00 uur uit maastricht vertrokken, moest de rit helaas in de buurt van malmody afbreken rond 12:30 om weer richting rotterdam te gaan.

Wim, dankjewel voor een geweldige rit.
 
 
14-6-2010 MagnaFred
De route en het landschap is mooi helaas zijn de wegen erg slecht, persoonlijk zou ik de weide paden eruit laten Ik heb hem op 13 juni 2010 gereden en in de regio Malmedy is een heel stuk van de route afgesloten voor alle verkeer wegens weg werkzaamheden.
 
 
4-3-2011 Danny
Wat een geweldige route. Enkele weken geleden voor het eerst gereden met een collega. Beiden hebben we een 1150 GS wat goed uitkomt bij deze route. Helaas was het toen nog zeer koud en op bepaalde stukken glad. Doordat we niet zo hard konden gaan hebben we twee stukken afgekort om toch voor het donker thuis te zijn.

Vandaag heb ik met mijn neefje, net 3 weken zijn rijbewijs en een nieuwe motor, de gehele route gereden. Het was gewoonweg verbluffend. Kwam er nu dan ook achter dat de twee stukken die ik eerder had overgeslagen de mooiste van de route waren. Hou er wel rekening mee dat er twee stukjes in zitten die over een gravelweg en een zandpad gaan, mijn neefje met zijn nieuw blinkend scheurijzer was niet al te blij toen deze compleet onder de modder zat. Ik daarentegen vind het een geweldige afwisseling. Deze stukjes zijn gemakkelijk te omzeilen, gewoon even uitzoomen en zorgen dat automatisch herberekenen uitstaat. Bij de eerste keer waren we zelfs genoodzaakt om de eerste gravelweg te omzeilen. Er lag een grote ijsplaat over de weg. Half uurtje geworsteld en toen maar opgegeven.

De hele route is mooi afwisselend tussen snelle B wegen, kleine weggetjes, nog kleinere weggetjes en veel bosgebied. Wat me wel nog opviel was dat er in het zuidelijke deel van de route geen tot weinig tankstations op de route liggen. Dus op tijd tanken. Lijkt wel of die Belgen op lucht rijden.

Mijn dank is groot aan de maker van deze route.
 
 
28-4-2011 Bart Peeters
Op donderdag 28-04-2011, gereden met mijn vader. Een heerlijke route. Helaas halverwege moeten afbreken in verband met de tijd. De route loopt via plaatsen waar je normaliter niet komt. Echter de zandpaden/slecht verharde wegen vond ik wat minder. Maar gelukkig waren het er maar drie (geloof ik). Verder een heerlijke route. Ik had hem ingeladen via mijn TomTom Urban Rider die ik sinds kort in gebruik heb (aanrader!) Ik kan iedereen deze route aanbevelen. Chapeau voor degene die de route heeft uitgezet!!
 
 
17-3-2012 ferry34
Heb deze fantastische rit vorig jaar gereden.
Was rond 10 uur vertrokken op een maandag. De wegen waren werkelijk uitgestorven....heerlijk!

Wat een geweldig mooie en afwisselende route! Ik kende de Ardennen niet echt en ik viel van de ene verbazing in de andere.
Prachtige bochten en veel bossen. Kleine wegen, snelle bochten, heerlijke slingerwegen die je met 100 km kon knallen tot scherpe slingers die je relaxed moet nemen...geweldig!

Er zaten 3 stukjes in die ik op mn motorscooter iets minder vond, zandweg met kuilen, maar waarschijnlijk kan je die wel omzeilen.
Ik ga deze rit binnenkort nog een keer rijden met mn BMW 1200 GS en daarvoor zijn die paar stukjes geweldig.

Om 1800 was ik weer terug in Maastricht en had een glimlach op mn mond die er niet meer af ging.
100% aanrader!! Dank aan de poster.
 
 
4-6-2012 Kico

Wat een schitterende route! Gereden op woensdag 29 mei 2012 en de glimlach op mijn gezicht was er niet makkelijk af te krijgen. Na via Eijsden de grens over te zijn gegaan vrijwel direct schitterende vergezichten en kort daarop de eerste leuke bochten, beklimmingen en afdalingen. Hoogste punt is gelegen op zo'n 580 meter hoogte, maar des al niet te min voert de weg die me er naar toe bracht langs schitterende wegen.

De route is gemakkelijk op een dag te rijden en er zijn meer dan genoeg leuke locaties waar gestopt kan worden voor wat lekkers.

Een kleine nadeel is gelegen in een als maar terug kerend slecht wegdek. Het asfalt is nagenoeg doorlopend voorzien van noodreparaties in de vorm van asfaltpleisters. Wie een erg hard afgeveerde racer rijdt en weigert van het gas af te gaan, zal aan het einde van de dag last van zijn nieren hebben. Let op! Hier en daar liggen stukken die onverhard zijn of bezaaid zijn met los liggend grind.

Beoordeling: 8,2 (op de schaal van 10), een route die je echt een keer gereden moet hebben!
 
 
10-8-2013 fvanson
Gisteren heb ik deze route solo gereden. In totaal vanuit Tilburg net iets meer dan 10 uur onderweg geweest. Om 10:30 vanaf McDonalds in Maastricht vertrokken, en om pakweg 18:30 was ik daar terug.
De eerste helft vind ik persoonlijk het leukste stuk, en zeker als je met een duo rijdt; hier zijn veel leuke aanlegpunten om ff lekker een bakkie te doen. De 2e helft van de route vind ik iets meer een rijders stuk; iets meer bochten maar veel meer afgelegen.
Wel, zoals anderen in hun commentaar vermeldt, een aantal stukken over niet of half aangelegde wegen gereden. Na de 2e gravelweg kon ik ze herkennen en eromheen plannen. Een aantal keren wordt een klein stuk weg gebruikt dat officieel alleen voor bestemmingsverkeer is. Maar ach, dat mag de pret niet drukken aangezien ik in de verste verte geen politie gezien heb op de hele route. Als ik wat tijd heb dan probeer ik de route wat te optimaliseren om de gravelstukken en zandwegen eruit te halen ... die route post ik dan wel op mijn blog: touron2wheels.wordpress.com.

Rest mij een hartelijk dank uit te roepen voor degene die deze route geplaatst heeft; het was dik de moeite waard en heeft mij laten zien hoe mooi de Ardennen zijn, zowel voor motorrijders als wanneer je op andere manier onderweg bent. Als je een dagje hebt, rij hem maar eens.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com