Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto - Motorroute in Nederland ::
 
 
Naam v/d route: Zes daagse Vogezen-Elzas
Startplaats: Drunen
Afstand: 118-321 km
Geplaatst op: 22-12-2010
Start CoŲrdinaat: N 51.689380   -   E 5.140150
Geschikt voor: Garmin
Zes daagse Vogezen-Elzas
Een route door Belgie, Luxemburg en Frankrijk, helemaal binnendoor. En er zit zelfs nog drie kilometer Duitsland in ook.
Wil je zes dagen helemaal ontspannen dan start je route in de buurt van Den Bosch en ga je vervolgens over Tilburg naar Belgie. Vandaar voeren prachtige binnenwegen je via Huy en dwars door de Ardennen tot aan Luxemburg waar de eerste overnachting kan zijn in Hotel Perekop in Berdorf.

Zes daagse Vogezen-Elzas
De volgende dag rijdt je langs de Moezel door Luxemburg tot aan Schengen, even bij de brug stoppen om koffie en kuchen te nemen, voordat je de brug overgaat en kort door Duitsland rijdt om daarna meteen Frankrijk in te rijden.
Hier gaat de fun echt beginnen om vanaf St. Avold de Vogezen in te duiken waar de eerste cols, waaronder die van de Donon al een uitdaging wordt. De rit eindigt in La Petit Liepvre bij Auberge Les Bagnelles, een prachtig herberg ingericht voor de verwende motorrijder. We hebben hier drie overnachtingen gehad en zijn prima verzorgd. Vanuit deze herberg zijn alle geplande routes te rijden zoals de Col de La Slucht, Col de Bonhomme of de Routes des Cretes, je kunt naar Colmar in de Elzas of naar Gerardmer in de Vogezen.

Zes daagse Vogezen-Elzas
We hebben ook nog de Route du Vin in de Elzas gereden, Je hebt het gewoon voor het kiezen.
Tip, meteen vanuit de herberg rechtsaf slaan en de eerste de beste Col pakken. Je zult niet worden teleurgesteld. De terugreis gaat via Saint Die over strakke binnenwegen en roues national naar Verdun en is een aanrader om te rijden. Bij Vedrun even afwijken van de route om het WWI monument bij Douamont te bekijken is tevens een aanrader.

Via Verdun over Sedan naar Bouillon waar de laatste overnachting is om vervolgens de volgende dag de laatste 250 kilometer te rijden. De wegen zijn prima te rijden en strak, de routes hebben alles in zich en is ook voor minder ervaren rijders te doen mits je een beetje oplet, dames kunnen gemakkelijk mee want zowel rijden als verzorging in de auberge is meer dan prima. Eten en drinken, voor ons niet onbelangrijk, is op die locatie perfect geregeld en een goede staf en personeel zorgt dat er aan niets ontbreekt.

De totale geplande route bedraagt ruim 1765 kilometer maar is op alle routes af te breken, zeker voor de routes in de Vogezen en Elzas is dat een goede mogelijkheid om alternatieve routes en stop momenten in te plannen. Route is zo goed bevallen dat we zeker op die locatie en omgeving terugkomen. Gereden juni 2010.

Opmerking:
Deze route is geplaatst zoals hij is ingezonden, en is niet gecontroleerd door GPStracks.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Jan van Vlokhoven
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com