Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Auto - Motorroute in Nederland ::
 
 
Naam v/d route: Ardennen Rustique 2
Startplaats: Gemmenich
Afstand: 144 km
Geplaatst op: 06-04-2013
Start CoŲrdinaat: N 50.753710   -   E 6.001250
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor TomTom
We vertrekken vanuit het Belgische Gemmenich (Grensovergang) op weg naar Moresnet alwaar we onder de hoge spoorbrug door rijden. Ongeveer 1 km hierna passeren we een echt sprookjeskasteel (aan de rechterkant in een bocht naar links), we vervolgen onze weg richting Henri Chapelle en Bilstain (bekend motocross/supermotard cirquit, route voert erlangs) om vervolgens af te dalen naar het dorp limbourg. Van hieruit voert de weg richting Lac de La Gileppe, een enorm stuwmeer met een grote dam waarop een enorme stenen leeuw (wel 6 mtr hoog) staat die over het dal uitkijkt.
We vervolgen onze weg via jalhay door de roemruchte "hoge venen" (uniek wandelgebied, zowel zomer als winter, met veel wild) om uit te komen op le baraque Michel vanwaar we via Signal de Botrange (hoogste punt van België) afdalen naar Robertville (met wederom een stuwmeer waar de route overheen voert) om vervolgens via Waimes in het bekende stadje Malmedy, zeer bekend uit WO2 (gezellig stadsplein in het centrum met grote terrassen, pleisterplaats voor motorrijders) de weg te vervolgen naar toeristendorp Stavelot (wederom vele terrassen en eetgelegenheden, zeer bekend van het F1 racen op het circuit van Spa/Francourchamps).
Van hieruit voert de route ons langs de bekende watervallen van Coo richting Spa (prachtig stukje weg met lange bochten voor de snelheidsduivels onder ons) verder noordwaarts naar Theux (voor de geinteresseerden, in Theux komen we langs een motorzaak met exclusieve merken als Triumph en KTM en Husaberg). Van hieruit rijden we naar Banneux (voor de gelovigen onder ons, dit is een bedevaartsoord voor pelgrims) en verder noordwaarts via het Land van Herve / Battice (bekend vanwege een fort uit WO2, route voert erlangs) naar Aubel (diverse terrassen in het gezellige centrum) en van hieruit naar grensovergang de Planck alwaar de route eindigt. Van hieruit ben je via een lange verbindingsweg in korte tijd in Margraten (beroemde oorlogskerkhof WO2).

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Rob Heuvelmans
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com