Vaste MTBroute Sleen

Lengte: 31 km, datum gepubliceerd: 14-06-2006Download deze route
MTBroute Sleen Vrij snel na de start worden je mountainbike vaardigheden op de proef gesteld door een bochtige singletrack over kort achter elkaar liggende heuvels. De hoogteverschillen zijn ontstaan door opgewaaid stuifzand uit de periode dat het gebied nog heide was. Echt klimwerk is het niet. Daarvoor zijn de bulten te kort.
Dankzij noeste arbeid van de plaatselijke wielervereniging zijn veel mogelijkheden van het gebied benut. De leden van de Bushbikers, de lokale mountainbikeclub, hebben daarvoor veel aparte singletracks aangelegd.

MTBroute Sleen
De route voert grotendeels langs de rand van het bos. Dit om het wild in het midden alle rust te gunnen. Na enkele kilometers kom je op de route een heuse buckel-piste tegen. In de twintig kilometer daarna is het gedaan met de hoogteverschillen. Wel wordt er handig gebruik gemaakt van enkele afwateringsgeulen om zo toch weer wat hoogteverschil in de route te krijgen.

v.d. Water op Topsnelheid
Wat volgt, is een afwisseling van brede paden waar je even op adem kunt komen en heftige single tracks. Regelmatig kijkje uit over het wijde Drentse land naast je. Tegen het eind kom je langs zwemplas De Kibbelkoele. Ben je een liefhebber van bumps en jumps, dan kun je de verkortingsroute nemen. Die brengt je sneller naar een rollercoaster circuit, dat in de laatste kilometer ligt. De uitsmijter van deze mooie route.

Meer informatie over deze vaste ATBroute,
en over alle andere vaste ATBroutes in Nederland, vind u op de site van:
www.mtbroutes.nl

Terug naar overzicht