Hoogtemeters in Oosterbeek

Lengte: 47 km, datum gepubliceerd: 13-06-2007Download deze route
Er is al een uitgepijlde mountainbikeroute in Oosterbeek. Deze route is ook de basis. Als je deze uitgepijlde route rijdt zie je nog tal van mogelijkheden om in het vlakke Nederland meer hoogtemeters te maken en van nog mooiere uitzichten te genieten.

De start is op een kleine zanderige parkeerplaats aan de linkerkant van de weg. Direct gaat het steil omhoog om gelijk te kunnen genieten van een mooi uitzicht over de velden. Heel even raken we de officiele route om vervolgens constant stuwwal op - stuwwal af te gaan. Lekkere interval training op een kort oppervlak. Toch valt het niet op dat je geen meters maakt en blijft de omgeving zeer afwisselend.
In de buurt van Heveadorp is het helemaal genieten van een schitterend uitzicht over de waal. In de verte kan je Arnhem zien liggen.
Vervolgens lekker kronkelend richting Papendal, waarbij we een flink stuk van de normale route volgen. In de buurt van Mariëndaal zijn ook weer tal van mogelijkheden om flink te klimmen en hier moet het kleine mes er (bij mij) weer op.
Even een snelle afdaling en vervolgens een erg steile klim waar de hartslag naar het maximum kan. Vanaf hier wordt de route iets vlakker, maar het blijft nog altijd interessant. We rijden over Landgoed groot Warnsborn. Vervolgens rijden we een tijd de normale route, maar uiteraard zitten er nog een aantal leuke extra lussen bij.
In de omgeving van de Waal pakken we nog een paar stuwwallen om vervolgens via een leuke afdaling weer bij de auto aan te komen. Totaal 46,9 kilometer en 650 hoogemeters.

Veel plezier bij het rijden van deze route.

Terug naar overzicht