Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Mountainbikeroute in de provincie Gelderland ::
 
 
Naam v/d route: Hagewindroute
Startplaats: Aalten
Afstand: 32 km
Geplaatst op: 01-07-2009
Start CoŲrdinaat: N 51.932733   -   E 6.594127
 Landgoed Oldenaller
De route is vernoemd naar een nieuw windmolenpark nabij het Aaltens Goor.
Voor deze route heb ik als startpunt restaurant Karpermeer in Aalten genomen, de beschrijving gaat dan ook van dit startpunt uit. Een alternatief startpunt kan café De Radstake aan de Twenteroute zijn.
Zowel bij het Karpermeer als de Radstake zijn voldoende parkeerplaatsen.

 Landgoed Oldenaller
Het eerste stukje gaat over een zandweg achterlangs het Kapermeer, vervolgens ga je via een smal paadje onder de weg door en kom je bij de ijsbaan uit. Als de ijsbaan geopend is, dan zal dit een probleem zijn. Dan moet even een alternatieve route via de Haartsestraat gevolgd worden. Vervolgens ga je via kleine fietspaden en een klein stukje langs de harde weg. Na zalencentrum Het Noorden ga je door een bosje waar je even je stuurkunst kunt proberen.

Daarna gaat het richting Klein Zwitserland met mooie holle wegen. De route wordt vervolgens afgewisseld met fietspaden, zandwegen en soms een klein stukje harde weg. Aangekomen op het grondgebied van Varsseveld kom je al snel in een mooi bosrijke omgeving, de Vennebulten genaamd. Momenteel is een enthousiaste werkgroep bezig om dit natuurgebied zoveel mogelijk weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. In de Vennebulten is geen onderscheid tussen fiets en wandelpaden, houdt dus rekening met de wandelaars en matig dan de snelheid.
Nabij de Vennebulten is aan de Twente route café de Radstake, een ideaal punt om eventueel even te pauzeren en een kopje koffie te drinken. Dit café is ook geschikt als startpunt voor de route.

 Landgoed Oldenaller Daarna gaat het naar het crosscircuit van de Vamac, dit terrein is eigendom van de Vamac, fietsen rond de baan wordt wel getolereerd. In verband met trainingen is in de winter op zaterdagmiddag en in de zomer op woensdagavond dit stukje van de route niet toegankelijk. Daarna gaat via typerende zandwegen naar het Aaltens Goor, een stukje mooi natuurgebied. Aan de rand van dit natuurgebied zijn in 2008 een aantal windmolens geplaatst. Hierover is veel discussie geweest bij de plaatselijke bevolking en allerlei actiegroepen. Ik zou zeggen ga kijken en oordeel zelf.

Dan via zandwegen tussen de akkers door naar de Hollenberg bij Aalten. Na het passeren boerderij Eskes, een mooi oud boerderijtje in originele staat wordt er nog weer even door een bos geslingerd om dan vervolgens langs de spoorbaan naar het startpunt te fietsen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     G.Heusinkveld
 
 
Aantal reacties op Hagewindroute : [1]  
 
19-5-2012 djvannoort
Hemelvaart 17/05/12 deze route gefietst en van genoten. Prima te volgen op je GPS. Mooie landelijke padjes en landschappen. Geen uitdaging voor heuvelbeklimmers en snelheidsduivels, maar prima voor een landelijke verkenning van de streek rondom Aalten. Startpunt Radstake is een praktische en goed bereikbare lokatie.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com