Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Mountainbikeroute in de provincie Limburg ::
 
 
Naam v/d route: Rondje om Venray
Startplaats: Broekhuizenvorst
Afstand: 80 km
Geplaatst op: 27-08-2008
Start CoŲrdinaat: N 51.495134   -   E 6.155045
Je fiets afwisselend over single tracks dan weer over brede landwegen. Wij zijn de tocht begonnen in Broekhuizenvorst maar je kunt hem ook starten in Venray of een ander dorp op de route.
Vanuit Broekhuizenvorst gaat het richting Blitterswijck. Na 2.5 km slaan we links af en verlaten we de verharde weg. We fietsen hier door een vroeger maasbed, bij nat weer kan het hier en daar dus wat modderig zijn. We fietsen een tiental kilometers door, eventjes verhard en dan weer een zandweg, zo komen we dan via een golfbaan uit in de bossen van Geijsteren. Een mooi en oud natuurgebied wat nog in het bezit is van de Baron van Geijsteren.
Als we dit natuurgebied gehad hebben moeten we een aantal kilometers over een industrieterrein, dus effe iets minder. Op een gegeven moment fietsen we linksaf door een afrastering heen en zitten dan op het terrein van St. Anna, vroeger was dit een psychiatrische inrichting voor vrouwen. Op dit terrein maken we kris kras wat kilometers, om daarna het terrein aan de andere kant weer te verlaten.
Via weer een stukje verharde weg komen we uit in de bossen rondom het ziekenhuis, mooie single tracks en decadente huisjes in deze omgeving. Als we deze omgeving gehad hebben fietsen we over echt platteland naar de ballonzuilen bossen, hier zullen we regelmatig over een vaste route fietsen.
Na de ballonzuilen fietsen we naar Overloon, dit vind ik persoonlijk het allermooiste stukje van de route. Let wel op dat je hier niet te hard gaat, de route is er wel geschikt voor, maar er wachten nog een aantal kilometers die zeker als het waait nog erg zwaar kunnen zijn.
Verder via Holthees weer terug naar de bossen van Geijsteren, door Wanssum naar Meerlo en daarna de laatste kilometers door de bossen van Tienray en Swolgen. En zo kom je dan weer in Broekhuizenvorst uit.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Bert Weijs
 
 
Aantal reacties op Rondje om Venray : [1]  
 
9-10-2008 Ignace van Dommelen
Heb deze route 9 oktober 2008 samen met mijn broer gefietst! We fietsen veel routes maar deze is een compliment waardig. Ga hem zeker nog een paar keer fietsen.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com