Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Mountainbikeroute in de provincie Limburg ::
 
 
Naam v/d route: Rondje Holset
Startplaats: Holset
Afstand: 64 km
Geplaatst op: 05-01-2011
Start CoŲrdinaat: N 50.775014   -   E 5.987342
De route is zeer gevarieerd. Van vlak open terrein tot steile beklimmingen in bosrijke omgeving. Deels loopt de route over doorgaande (asfalt) wegen. De lengte bedraagt +/- 64 Km waarvan +/- 17 km asfalt.

De route sart in Holset (+/- 120 inwoners). Vanaf de start gaat het rustig stijgend richting Belgische grens. In de buurt van de grens gaan we aan de eerste (langere) beklimming beginnen met een mooi uitzicht over de omgeving van Vaals. Aan het einde van de beklimming gaan we richting Belgische grens die via de diverse bospaden een tijdje volgen. Na wat omzwervingen in het Holseter-Vijlender bos dalen we via een vrij technische afdaling af tot aan de Geul bij Epen. Via Terziet klimmen we nu naar het bovenste en onderste bos. Ook nu gaan we weer richting Belgische grens. Wat ons uiteindelijk in Heyenrath brengt. Via diverse veld en boswegen komen we uiteindelijk in Slenaken. Vanaf Slenaken vervolgen we de weg richting Gulpen. Lang voor we Gulpen bereiken verlaten we de geasfalteerde weg. En slaan linksaf. Een korte stijle helling brengt ons op het plateau van Margraten. Via verschillende veldwegen komen we in Ter Linden. Vanwaaruit we via veldwegen Margraten bereiken. Vanaf Margraten gaat het richting Ijzeren en Scheulder alwaar we via het Gerendal afdalen richting Schin op Geul. Via de provinciale weg (het minste deel van de route) rijden we voorbij Wijlre waar de langste klim van de dag op ons wacht we rijden langs de andere kant richting Eyserbosweg (Televisiezendmast). Via enkele kleine gehuchten en een pittige afdaling (deels asfalt) komen we in Overeys. Vanwaaruit we richting Baneheide onze weg vervolgen. In Baneheide dalen we af richting Nyswiller om na het oversteken van de provinciale weg weer gelijk gaan klimmen. We gaan nu via Vijlen en Harles terug naar Holset.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     H. Einmahl
 
 
Aantal reacties op Rondje Holset : [1]  
 
20-3-2011 Lawrence Spierings
Ronde gereden op 19 maart 2011, nadat het een nacht goed geregend had. Daarvoor was het twee weken droog geweest.
Ondanks de vele kilometers asfalt - een kleine twintig schatten we, vooral na de passage in Margraten - zat er genoeg op en af in over paden en door bospartijen. Er waren overigens nauwelijks hellingen bij die niet met de fiets te doen waren, en dat is alleen maar goed.
Prachtige vergezichten en geheel bemodderde bikes waren onze beloning na de 64 km. Voor ons waren het er 67. We hadden de start naar hartje Margraten verlegd, zodat we halverwege onze lunch konden gebruiken in Nederlands enige berghut, 't Hijgende Hert.
Waarderingscijfer: 7,5
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com