Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

:: Nieuws gedetaileerd ::

 

     
:: 12-12-2017 :: GPS Wandelen op je vakantie Duitsland

 
GPS Wandelen op je vakantie Duitsland.

Wij houden van onze GPS. Het is daadwerkelijk een van de krachtigste en belangrijkste uitvindingen van de afgelopen eeuw. In veel opzichten is de GPS de voorganger van de smartphone en het navigatiesysteem.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen dit handige apparaat meenemen op vakantie. Het is namelijk ideaal om de weg te vinden, wandelroutes af te leggen, of natuurlijk te geocachen. Een van de populairste opties voor dit soort gevallen is een vakantie in Duitsland.


GPS Wandelen Duitsland

De meeste mensen gebruiken hun GPS voor de wandelroutes. De gemiddelde GPS gebruiker weet natuurlijk wel hoe dit gaat maar voor degenen die nog in het duister tasten: een GPS is een mobiel apparaat dat je gemakkelijk mee kan nemen. Je kan er voorafgaand aan bijvoorbeeld een vakantie Duitsland verschillende wandelroutes op zetten die uitgezet zijn door anderen. Vervolgens kan je waar en wanneer je maar wilt deze routes weer laden om ze vervolgens op de kaart in het echt te kunnen volgen.

Het mooie aan Duitsland is dat dit niet alleen een populair land is voor Nederlanders om op vakantie te gaan. Een vakantie Duitsland is ook erg populair onder GPS wandelaars. Zo zijn er wandelroutes te vinden in alle vier de windstreken en kan je eigenlijk in elk gebied wel meerdere routes lopen. Natuurlijk zijn er ook routes die speciaal zijn uitgezet met het idee van een wandelvakantie. Deze routes sluiten vaak aan met een of meerdere overnachtingen zodat je een volledige wandel vakantie Duitsland kan ervaren.

Zware en lichte routes op vakantie Duitsland

Wat een vakantie Duitsland zo bijzonder maakt is de geografische verschillen die dit land te bieden heeft. Duitsland biedt namelijk echt alles van heuvels tot meren en van bergen tot drukke steden. Wat jij ook uit een wandelvakantie wilt halen, Duitsland heeft het te bieden.

Om deze reden kunnen wij bepaalde vakanties en wandelroutes ook bestempelen als zware routes, terwijl anderen juist lichter zijn.

Neem bijvoorbeeld een wandelvakantie met als uitgangspunt Berlijn. De hoofdstad van Duitsland staat bekend om zijn groene omgeving en vele wandelroutes. Omdat Berlijn relatief vlak is en goede voorzieningen heeft kan je een wandelvakantie in deze stad ook bestempelen als een lichte vakantie met veel comfort.

Aan de andere kant van het spectrum kan je bijvoorbeeld kijken naar een vakantie Duitsland in de Bayerische Alpen. Dit deel van Duitsland wordt gekenmerkt door steile bergpaden en rotsformaties. Een gemiddelde wandeltocht hier is dan ook een stuk zwaarder dan een wandeltocht in Berlijn. Vaak gaan dit soort wandeltochten van berghut of hotel naar een ander berghut of hotel. Je loopt dus over meerdere dagen naar verschillende overnachtingsplekken. Op die manier is het dus eigenlijk elke dag een avontuur. Opgeven zit er dan ook niet snel bij, een echt avontuur voor doorzetters.

Door de natuur wandelen in Duitsland, waar moet je op letten?

Wil jij op vakantie Duitsland met jouw GPS? Lekker wandelen in de natuur en Duitsland beleven op zijn best? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste dingen meeneemt.

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid op reis gaat hebben wij alvast een klein lijstje opgesteld met dingen die je zeker niet mag vergeten:

- Goede wandelschoenen: Of je nu een lichte route doet door Berlijn of een zware route door de Alpen, een ding heeft iedere wandelaar nodig: een goed paar wandelschoenen. Een slecht paar schoenen dat niet ingelopen is zal zorgen voor blaren, en het totaal aantal afgelegde kilometers per dag flink naar beneden halen. Loop jij veel door de bergen en over ruig terrein? Kies dan je wandelschoenen erg nauwkeurig. Dit soort omstandigheden vragen vaak om extra stevige en comfortabele wandelschoenen.

- Een grote en isolerende waterfles: Iets waar veel mensen niet aan denken is de temperatuur tijdens het wandelen. Als je in de middagzon door de bergen loopt kan de zon best vel schijnen. Dit kan er vooral in warme gebieden er voor zorgen dat jouw waterfles al snel van koud naar lauw is gegaan. Er is niets zo teleurstellend dan rond 15:00 uur een lekkere koude slok water te willen nemen, om er vervolgens achter te komen dat je hele fles al opgewarmd is. Om die reden raden wij iedereen aan eenmalig te investeren in een goede isolerende waterfles. Dit is iets waar je je leven lang profijt van gaat hebben.

- En natuurlijk een up-to-date GPS: We blijven het toch herhalen. Controleer voordat je op vakantie gaat altijd of de software op jouw GPS apparaat up-to-date is. Of het nu een wandelroute in de grote stad is die veranderd of een bergpas die afgesloten is, kom niet voor verassingen te staan wanneer het te laat is.Dit is een gesponsord artikel.

 
     

 
Terug naar Hoofdpagina

 

 

 

 

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com