Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6052 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Lange afstand Wandelroute ::
 
 
Naam v/d route: GR 5A - Doorheen het West-Vlaamse Heuvelland
Startplaats: Dranouter
Afstand: 25 km
Geplaatst op: 28-03-2007
Start CoŲrdinaat: N 50.771647   -   E 2.777123
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
De wandeling loopt doorheen het slagveld van W.O. I; talrijke keurige Britse en Franse militaire begraafplaatsen liggen verspreid in het Vlaamse landschap en zijn een bezoekje meer dan waard.

Goed bewegwijzerd met de gekende wit-rode Gr-markering.

Start: de baan Ieper - Dranouter, ter hoogte van begraafplaats Locre, Nº 10 Cemetry.

GR 5A We gaan op weg naar de Kemmelberg, die het landschap domineert gedurende de hele wandeling. Langs een stijgende veldweg passeren we eerst nog het Franse massagraf (Ossuaire Français) van de Kemmelberg. We beklimmen de Kemmelberg tot de top (uitkijktoren) en dalen daarna af tot de wandelboom aan de ingang van het Warandepark in Kemmel met het renaissancekasteel dat dienst doet als gemeentehuis. Vanop de Kemmelberg tot in het Domein Palingbeek loopt de GR 5 A samen met de GR128 West.

GR 5A Door het golvende heuvellandschap met vruchtbare akkers en weiden bereiken we het dorpje Wulvergem waar de dorstige en hongerige mens soelaas vindt. Voor de kerk gaat het linksaf, weer door de velden op weg naar de Spanbroekmolenput, een krater (125m in doorsnee, 12 m diep) die overbleef na het opblazen van de Duitse stellingen door de Britten. De ontstane vijver heet nu Pool of Peace. Aan de overkant van de straat het Lone Tree Cemetery, bereikbaar door een pad in de weide. Verder door de velden met nog meer kraters en het Spanbroekmolen British Cemetery.

GR 5A
Langs de rand van het Kroonaardbos bereiken we de deelgemeente Wijtschate, met een mooi dorpsplein en een fraai raadhuis met trapgevel.

Verder door het mooie Vlaamse landschap (nog even langs het Somer Farm Cemetry en een gedenkkruis met vlindermotief) tot in de verte het beboste domein "de Palingbeek" in zicht komt. De Palingbeek was eigenlijk bedoeld als een vaart Ieper-Komen. Die is er echter nooit gekomen ondanks verschillende pogingen omdat de natuur, met name de ondergrond in Hollebeke, zich niet liet dwingen.

GR 5A

Recht tegenover de ingang van het Provinciaal domein De Palingbeek vinden we nog het mooie Spoilbank Cemetry met de stad Ieper op de achtergrond. In het domein zelf verlaten we de GR om de cafetaria op te zoeken en de tocht waardig te beëindigen.

GPSbestand, routebeschrijving en foto's zijn te vinden in het routebestand.Deze GPSroute is u aangeboden door:     Achiel Daems
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Rondje Havelterberg
 Rivierenroute Ton & Ron
 Tussen Kanne en Maastric
 Berg op, berg af
 Kanaalwandeling tussen K
 Rondje Ruinen / Rheebrug
 Bredevoort - Barlo
 Polderwandeling en Molen
 Heurne - het Olde Karres
 Rondje Bredevoort
 De Jong BBQrit 2017


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com