Bruggentocht

Lengte: 11 km, datum gepubliceerd: 23-09-2009Download deze route
Voor deze tocht vertrokken wij in Autreppe (deelgemeente van Honnelles) ergens ten zuid-westen van Bergen (Mons) tegen de Franse grens aan. We zullen trouwens enkele honderden meter op Frans grondgebied stappen.
Wij deden de tocht in tegenwijzerzin. Het begin voert ons door de velden langs veldwegen en paadjes. Na een tijd stapten we langs de verlaten spoorlijn Dour - Cambrai. Die bracht ons door het mooie bos van Angre. We verlieten de spoorweg om af te dalen naar de vallei van de Grand Honnelle. In de vallei gingen we even heen en terug naar een rots met een menselijk gelaat, "Le Caillou-qui-Bique". Geologische uitleg hierover vind je op een informatiebord maar spijtig genoeg alleen in het Frans.

Vervolgens kwamen we voorbij een verlaten stationnetje met toch wel enkele merkwaardige gebouwen op het stationsplein. De tocht gaat verder langs enkele paden en wegen door het veld.

"Bruggentocht"? Dat zal zeker slaan op de bruggen onder de spoorlijn en over de rivier. De wandeling zou bewegwijzerd zijn met een blauwe ruit. We kwamen geen enkele blauwe ruit tegen.

Het bos was werkelijk één tapijt van paasbloemen (eind maart).
In het natuurreservaat horen honden aan de leiband.
De vallei is best wel toeristisch.

Terug naar overzicht