Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Drenthe ::
 
 
Naam v/d route: Wandeling Roden
Startplaats: Roden
Afstand: 13 km
Geplaatst op: 03-04-2005
Start CoŲrdinaat: N 53.131270   -   E 6.431466
Deze wandeling van zo'n 13 kilometer kunt u beginnen bij de parkeerplaats bij de kinderboerderij in Roden (weg naar Langelo-Norg).

U passeert eerst de Mensingaborg. Daarna ziet u links de historische kerk van Roden. Vervolgens gaat de route in de richting van de Steenberger Loop. U volgt dit water over een zogenaamd graspad, dat na regenval behoorlijk nat is (goed schoeisel vereist).
Na een brug komt u bij de Drentse Aa, die hier Peizerdiep heet. U loopt langs dit water tot de eerste vistrap op deze route. Hierna maakt een omtrekkende beweging rond Lieveren tot de tweede vistrap. Het water heet hier Lieverense Diep of Groote Diep.
Na een wandeling door Alteveer komt u in het Mensinge bos. U passeert nog het Moltmakersstuk en daarna gaat u langs een kaarsrechte vaart weer terug naar het beginpunt.

Onderweg is er geen horeca. Wel kunt u bij de ingang van Lieveren even doorlopen naar een restaurant en daarna de route weer oppakken

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Albert Slofstra
 
 
Aantal reacties op Wandeling Roden : [1]  
 
2-7-2006 Wandelaar
Wandeling Roden gelopen op 2-7-2006. Het genoemde startpunt (kinderboerderij) is inderdaad een prima plek om de auto te parkeren met voldoende bomen om aan het einde van de dag geen auto te hoeven aan te treffen met hoge temperaturen binnenin.
Het is geen gebied met heidevelden of zandverstuivingen. Wel een omgeving om te genieten van de loofbossen en de schouwpaden langs de diepjes en de vergezichten. De wandeling gaat weliswaar voor een deel over asfalt, maar belangrijke stukken voeren over zandweggetjes, waardoor je een prima indruk krijgt van de mooie omgeving van Roden en Lieveren. Nou werkte het weer op deze dag wel erg mee (> 30 gr.C) met constant een blauwe lucht en een op-en-top zomerse dag met veel bosgroen en plantenkleuren. De bomen langs de kant van de weg zorgden voor een prettig stukje schaduw. Her en der staan picknick-tafels om rustig van het landschap te genieten, zoals bij de vistrappen, maar ook in het Mensingebos. Dit laatste bos bevat ook dennebomen en een paar mooie doorkijkjes.
Kortom, een geslaagde route, die goed is uitgezet en veel variatie bevat met weinig asfalt en leuke afwisselende paden en mooie utzichten. 8 op een schaal van 10.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com