Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Drenthe ::
 
 
Naam v/d route: Wandeling Exloo-Odoorn-Poolshoogte
Startplaats: Exloo
Afstand: 15 km
Geplaatst op: 19-04-2006
Start CoŲrdinaat: N 52.882457   -   E 6.862381
WP 1 Schaapskooi met z?n 150 schapen. Deze kudde gaat dagelijks met de scheper meestal de hei op.Vertrek om 11.00 uur en komt om 17.00 uur terug. Met de kerst wordt in deze schaapskooi een kerstdienst georganiseerd.Ieder jaar de zaterdag voor Pinksteren wordt het Schaapscheerderfeest gehouden. De kudde wordt dan van haar dikke wintervacht ontdaan.

Even verder ziet u links het gemeentehuis van de gemeente Borger-Odoorn. Door de herindeling van gemeentes Borger en Odoorn is het gemeentehuis in Exloo blijven bestaan en is verbouwd met de architectenbureau Alberts en Van Huut, dat onder meer ook tekende voor het Gasunie gebouw in Groningen en het inmiddels oude hoofdgebouw van ING in Amsterdam
De gemeente is na de herindeling ontstaan uit de gemeente Borger en de gemeente Odoorn.
Beide gemeentes hadden ongeveer 13000 inwoners. Nu dus een gemeente van 26000 inwoners. De gemeente bestaat uit een zand en veen gedeelte. Op het zandgedeelte vind u met name de toeristische bedrijven en in het veen gedeelte treft veel landbouw aan.

WP 2 Dit wandelcafé is 29 oktober 2002 geheel tot grond toe afgebrand en is zoals u ziet weer geheel in ere hersteld.

WP 3 Hier komt u net buiten het dorp en hier kunt u heel duidelijk de glooiing van de Hondsrug waarnemen. De hondsrug is een glooiingsrug die loopt van Groningen naar Coevorden.

WP 4 Ten oosten hiervan: Vorig jaar is het park "Landgoed Hunzebergen" in handen gekomen van de Westermeijer-groep, die voornemens is om het park nieuw leven in te blazen Momenteel wordt het hoofdgebouw en de zich daarin bevindende accommodaties, zoals receptie, horeca, supermarkt en wasserette ingrijpend gerenoveerd, evenals het binnen- en buitenzwembad.

WP 5 Jaarlijks organiseert SIVO in Odoorn het internationaal Folkloristisch Dansfestival waarbij dansgroepen uit ruim 20 verschillende landen zorgen voor een kijk en luisteravontuur.

WP 6 "De ?berg" is in de jaren 30 als werkverschaffingsproject aangelegd. Door een journalist uit het westen werd deze de ?bloedberg? genoemd. De toren werd gebruikt om brandlokaties te lokaliseren. Enigejaren geleden is deze nieuwe toren geplaatst. Hij wordt nu gebruikt als toeristische attractie. Voor uitgebreide info, vraag de beheerder van het theehuis!

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Dirk Jan Lekkerkerker
 
 
Aantal reacties op Wandeling Exloo-Odoorn-Poolshoogte : [1]  
 
18-6-2006 Wandelaar
Op 18-6-2006 deze wandeling gedaan. De auto kun je prima in het dorpje Exloo kwijt. Bij het startpunt zijn er voldoende parkeerplaatsen. Na een paar honderd meter verlaat je het dorp en loop je verder via een zandpad.
Tussen waypoint 22 en Ī 26 bleek, dat SBB blijkbaar iets anders in gedachten had: het pad in het Hunzebos was compleet verwijderd of beter gezegd overdekt met platgezaagde bomen en andere troep. Dit gedeelte kan maar beter worden overgeslagen dan wel met nieuwe waypoints worden voorzien. Alternatieve routes zijn er genoeg. Probeer uit te komen op waypoint 29. Met een beetje GPS moet dat lukken. Daarna gaat het achter elkaar gewoon goed.
Tussen wp 33 en 34 staat een bankje opgesteld met een prachtig uitzicht over een heidekom, een stukje heidelandschap dat aan weerszijden is omgeven door houtwallen. In een van die houtwallen betrapte ik een reebok en kon daar rustig fotoís van nemen.
Bij elkaar een zeer afwisselende wandeling door verschillende soorten van loofwoud en dennebos en langs heidevelden met mooie uitzichten over de velden. Verder zijn er voldoende mogeljkheden onderweg om ergens op een bankje te zitten, van de omgeving te genieten.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com