Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6108 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Drenthe ::
 
 
Naam v/d route: Diverse wandelingen Drenthse A
Startplaats: Gasteren
Afstand: 6 km
Geplaatst op: 28-08-2004
Start CoŲrdinaat: N 53.035934   -   E 6.662717
Wandeling 1:
Startpunt van deze 5 kilometer lange wandeling is Café 'De Drentsche Aa' in Schipborg. Op deze wandeling ziet u van de Drentsche A het Zeegserloopje en het Schipborgerdiep. In het laatste gedeelte van de wandeling passeert u enkele plassen die door veenafgraving zijn ontstaan.

Wandeling 2:
Startpunt van deze 6 kilometer lange wandeling is Hotel Duinoord in Zeegse. Op deze wandeling komt u vooral in het gebied van het Schipborgerdiep.
 
Wandeling 3:
Startpunt van deze wandeling is Café Raven in Oudemolen. Het eerste en het laatste gedeelte van deze 7 kilometer lange wandeling zijn gelijk. Tijdens de wandeling moet u een hoog gelegen smalle brug oversteken. Het gedeelte van de Drentsche A heet hier Oudemolensche Diep.
 
Wandeling 4:
Startpunt van deze wandeling is Café Popken in Anloo. Het eerste en het laatste gedeelte van deze 7 kilometer lange wandeling zijn gelijk. U loopt voordurend langs de houtwallen rond het Anloosche Diep.
 
Wandeling 5:
Startpunt van deze wandeling is Café Brinkzicht in Gasteren. De tocht is ongeveer 5 kilometer lang. Doordat u door een gebied komt dat door koeien wordt begraasd, kan het - vooral in natte perioden - een zware tocht zijn. Goed waterdicht schoeisel is dan zeker nodig. Onderweg vindt u belangrijke punten genummerde bordjes (5.1 t/m 5.9). Tussen 5.1 en 5.6 is het zelf met een GPS af en toe lastig om de route te vinden. Verder komt u tussen 5.7 en 5.8 in een weiland terecht dat afgezet kan zijn omdat er schapen lopen. U mag er echter wel door als u langs de houtwal loopt. Tenslotte kunt u bij 5.9 iets doorlopen naar een hunebed.
 
Wandeling 6:
Het startpunt van deze wandeling van 5 kilometer is de Herberg op de Brink in Taarlo. Taarlo is één van de weinige esdorpen met een originele brink met vijver. U loopt in het gebied van het Taarlose Diep.
 
Wandeling 7:
Deze wandeling begint bij Café Aling in Loon. De lengte van deze tocht rond het Looner Diep is 6 kilometer. Aan het eind van de wandeling volgt u letterlijk de loop van het beekje en komt dan in het dorp terug.
 
Wandeling 8:
Deze wandeling begint bij Café De Scheperhoes in Balloo tussen Rolde en Assen. De wandeling van 6 kilometer gaat door het stroomgebied van het Looner Diep en over de Ballooëresch. Onderweg treft u verschillende historische punten aan: (8.2) de Kampsboerderij, hoorde vroeger bij het klooster van Assen, (8.4) hunebed en er is veel natuurschoon. Ongeveer een kilometer voor het eind van de wandeling bevindt u zich bijna 9 meter hoger dan het beekdal.
 
Wandeling 9:
Deze wandeling van 6 kilometer begint bij Café Stationskoffiehuis in Rolde. Deze naam herinnert aan de tijd dat Rolde nog aan een spoorverbinding lag. Op enkele plaatsen op de wandeling komt u op het tracé van deze lijn. De wandeling voert in de richting van het Ballooërveld en door het stroomdal van de Slokkert. Tussen 9.3 en 9.4 passeert u de Zuidlaarderweg, de oude verbindingsweg van Coevorden naar Groningen. Heel duidelijk zijn hier naast de weg de vele tientallen middeleeuwse karresporen te zien. Verder ziet in dat gedeelte van de wandeling een aantal hoge grafheuvels.
 
Wandeling 10:
Deze wandeling van 6 kilometer begint op de driesprong in het centrum van Anderen. U wandelt door het stroomgebied van de Scheebroeker Loop en in het tweede gedeelte hebt u aan uw rechterhand op enige afstand het Rolder Diep.
 
Wandeling 11:
Deze wandeling begint bij Café Brinkzicht in Gasteren. De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang en voert langs enkele beekjes (Anlooër Diep en Gasterense Diep). Verder treft u bij 11.5 het kleinste natuurreservaat van Drenthe aan: het Vier Marken Punt. Na dit punt volgt u een lang fietspad. Aan het eind daarvan ligt het Gasterense Holt. Volgens Staatsbosbeheer is dit één van de meest interessante bosgebieden van de provincie. Dit komt door de bijzondere samenstelling van de bodem ter plekke (o.a. potklei aan de oppervlakte). Door de grote hoogteverschillen hebt u tijdens de wandeling vele fraaie uitzichten.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Albert Slofstra
 
 
Aantal reacties op Diverse wandelingen Drenthse A : [1]  
 
7-6-2006 Michiel
Wij hebben route 3 gelopen zeer mooie en verrassende omgeving hadden dit niet in Drenthe verwacht. Wij hebben het begin met plezier gelopen het laatste deel langs de schapen hield het voor ons op, omdat wij een hond bij ons hadden en dat is hier verboden.
Vrgrt MIK
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com