Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: Houlgate fossielenroute
Startplaats: Houlgate Dep Calvados
Afstand: 13 km
Geplaatst op: 31-12-2008
Start CoŲrdinaat: N 49.304787   -   E -0.068312
Houlgate fossielenroute
Regio Normandië Basse departement Calvados

Houlgate fossielenroute
Belangrijk: De wandeling terug langs de kust kan alleen gemaakt worden ongeveer 2-3 uur na hoog water. Dan is de zee voldoende teruggetroken om het lopen tussen de rotsen mogelijk te maken. Dit is ook de optmale tijd om fossielen te zoeken want deze worden door de zee uit de Falaises des Vaches Noires gespoeld en liggen met honderduizenden op of in het nog natte zand verborgen. Prachtige fossiele oesters zijn onder andere te kust en te keur te vinden.

Ga dus ongeveer met eb op pad en loop dan via het binnenland naar Villers-sur-Mer. Ga na aankomst daar aan zee even rusten op een vriendelijk geplaatst bankje aan zee. Wacht tot het water voldoende is gedaald en loop dan door of om de rotsen heen. Dit zijn de zwarte rotsen, aardkluiten vaak, die door de zee worden losgespoeld en waarin zich miloenen fossielen bevinden. Echt een fossielenparadijs voor iedereen! Je vindt ze met name als de zee zich terugtrekt, kort voor de vloedlijn. Ook even met de handen de natte bodem loswoelen levert veel fossielen op. Erg leuk is ook de aanblik van vele duizenden kleine mosseltjes, die de de rotsen in zee, die vrijkomen bij eb, volledig bedekken.

Na 3-4 km op de heenweg is er een prachtige picknickplek als men even van de route afgaat richting Falaises des Vaches Noires. Men kan op een bepaald punt niet verder dus je moet dezelfde weg terug maar het uitzicht is fantastisch en de plek ideaal grassig en vlak.
De picknickplekjes zijn door middel van waypoints aangegeven in het bestand.

Ook de erg rijke fossielen vindplekken heb ik door middel van twee waypoints aangegegeven. Men kan echter vrijwel langs de hele kustroute fossielen vinden als de vloed zich terugtrekt. Verder is de totale route als track opgenomen.

Start: Houlgate parkeerplaats onderaan de table d’orientation aan het eind van de Rue Jean Vasnier op de kruising met Rue de la Corniche. Plaats voor maximaal 5-6 auto’s. Dan start de trap op naar de table d’orientation en verder.

Schoeisel: waterdichte bergschoenen. Gympies voldoen echt niet omdat er vaak nog laag water staat waar men door moet waden. Voor bergschoenen geen enkel probeem.
Eten en drinken: onderweg geen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Frans van Galen
 
 
Aantal reacties op Houlgate fossielenroute : [1]  
 
19-7-2010 PaulO
Ook deze track van Frans 'nagelopen'. Erg mooie wandeling met een paar stukken langs (rustige) wegen. Het fossielenstrand is een klapper; met enig scepsis sloten we hiermee de wandeling af, maar je vind zonder enige moeite inderdaad de mooiste fossielen. Overigens ook nog prachtige foto's van vogels kunnen maken. …ťn opmerking; de beschreven parkeerplaats bij de start is er wel, maar vlakbij in het stadje parkeren is ook niet zo'n probleem. Overigens; de trap van het strand naar boven aan het eind van de route is ook indrukwekkend :-)

Paul en Marion www.sharex.nl
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com