De Baai van Mont Saint Michel vanuit Genets

Lengte: 12 km, datum gepubliceerd: 13-01-2010Download deze route
De Baai van Mont Saint Michel vanuit Genets De wandeling start vanaf de parkeerplaats naast een klein riviertje, La Lerre midden in Genets naast de hoofdweg en pal aan de baai.

Ga na het parkeren de brug over naar de linkerkant van de rivier en loop langs de grasrand. Volg het pad bewegwijzerd als Le Littoral langs de baai.

Schitterende uitzichten op Mont Saint Michel vanuit alle gezichtspunten. Een paar honderd meter na de start passeert men een oud kapelletje van Sainte Anne waarin nu het maison du Baie is gevestigd. Hier alle informatie over de baai, getijden etc. Ook wadloop wandelingen naar de Mont Saint Michel kunnen hier worden geboekt.
Bij Le Grouin du Sud bereikt men het uiterst beloopbare punt van dit deel van de baai en begint de terugweg. Die gaat onder andere door St. Leonard. Daar is een oud kerkje met een fraaie Prieuré waar de route omheen draait. Verderop aan de kust is een Bar restaurant (zie waypoint). In Genets zijn meerdere restaurants en ook winkels om eten en drinken in te slaan voor onderweg.

Terug naar overzicht