Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: Tussen twee kapen
Startplaats: Plouvenon Cap Frehel
Afstand: 15 km
Geplaatst op: 26-01-2010
Start CoŲrdinaat: N 48.653714   -   E -2.330857
Tussen twee kapen
Dit is een wandeling die start vanuit Plouvenon. De auto kan in de omgeving van de kerk worden geparkeerd. Er is een alternatief startpunt met een parkeerplaats aan de kust aangegeven als Waypoint.

De wandeling gaat eerst vanuit het gehucht Plouvenon naar het gehucht Saint-Guireuc. De wandeling loopt voor een paar honderd meter door een wat drassig pad (Waypoint) dat moeizaam beloopbaar wordt als het heeft geregend. Men kan er echter ook makkelijk omheen lopen via de weg. Vanuit Saint-Guireuc gaat de route snel naar de kust en start men aan de stevig klimmende en dalende GR naar de Pointe La Latte. Goed beloopbaar maar wel zwaar.

Fort La Latte is een gebouw uit de 14e eeuw en een juweel om te zien. Het heeft een spectaculaire ligging half in zee. Het is te bezichtigen.

Hierna volgt de wandeling de GR34 die hier enigszins naar het binnenland is verlegd gezien de afkalving va de kust. Dit deel van de route wordt in het hoogseizoen en op zon- en feestdagen erg druk belopen! De bomen zijn hier vrijwel verdwenen en de begroeiing bestaat grotendeels uit lage duinheesters. Later ook veel heide. De wind heeft hier vrij spel.

Na een uur arriveert men bij de vuurtoren van Kaap Fréhel. Daar is ook een goed restaurant, La Fauconniere, en men kan er ook gekoelde dranken kopen.
De wandeling gaat verder langs de woeste westkust. Hier vooral veel meeuwen en aalscholvers en soms papegaaiduikers. Dwars door het binnenland gaat de route weer terug naar het uitgangspunt. De laatste 700 meter is wat vervelend omdat ze langs een drukke weg lopen maar dat is onvermijdbaar.

Het is maar 15,5 km maar men stijgt al met al toch 450 meter! Dit soort kustroutes zijn zeer fraai maar vermoeiend door het continu stijgen en dalen en kronkelen.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Frans van Galen
 
 
Aantal reacties op Tussen twee kapen : [1]  
 
19-7-2010 PaulO
Wandeling op 3 juli 2010 'nagelopen'. …ťn van de mooiste wandelingen van dit jaar. Beschrijving van Frans klopt; hij is pittig door de hoogteverschillen. Wij liepen hem onder uitstekende weersomstandigheden en ik kan me voorstellen dat het met nat weer lastig is met gladde modderpaden. Maar de beloning (prachtige vergezichten) is geweldig. De 'bezienswaardigheden' liggen ook mooi verdeeld over de route dus het blijft leuk... Bovendien is het goede nieuws dat de omlegging naar de weg van de GR34 is opgeheven; er ligt weer een goed aangegeven wandelpad over de kliffen! Bedankt Frans.

Paul en Marion www.sharex.nl
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com