Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6094 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: De roze granietkust van Ploumanach
Startplaats: Perros-Guirec
Afstand: 8 km
Geplaatst op: 03-02-2010
Start CoŲrdinaat: N 48.828427   -   E -3.475370
De roze granietkust van Ploumanach De wandeling start vanaf de parkeerplaats onderaan de chemin du Squevel. Dit is de op/afrit naar camping Le Ranolien die goed staat aangegeven. Volg dan het douanierspad, dat perfect is aangegeven, naar links. Je loopt gelijk langs het mooiste deel van de zogenaamde Roze Granietkust! Schitterende rotsformaties en prachtige uitzichten op onder andere de zeven eilanden.

De wandeling komt uit in Ploumanach en gaat dan het binnenland in en keert via een grote bocht terug naar het uitgangspunt.

Vergeet vooral niet om naar het strand van Ploumanach te lopen voor een weergaloos uitzicht op de kust en Costairès eiland met zijn kasteel! Ook is hier op het strand het beroemde bidkapelletje te zien, dat bij eb bereikbaar is, met daarin het granieten beeld van de heilige Guirec. Het was een oneerbiedige traditie van jonge meisjes die wilden trouwen om naalden te steken in de neus van de heilige. Het oorspronkelijk houten beeld is dan ook allang vervangen door een granieten beeld. De gewoonte bestaat echter nog steeds en dat is te zien aan zijn neus.

Je passeert verderop nog de Moulin a Crach, een eeuwenoude windmolen die voortreffelijk is gerestaureerd en verderop komt men langs een grote steengroeve voor het roze graniet. De terugweg gaat langs restaurant La Clarté waar het meer dan voortreffelijk eten is! Het kapelletje Notre-Dame-de-la-Clarte is een kapel voor de beschermheilige van de zeelieden en is alleen al de moeite waard voor zijn prachtige latei uit de 16e eeuw met onder andere een Annunciatie en een Pieta.
Verder schitterende middeleeuwse houten deuren met prachtige taferelen. Hierna gaat de wandeling naar de kust en terug naar de parkeerplaats.

Er zijn volop restaurants en bars in Ploumanach, halverwege de route.

Ik heb ook nog een andere parkeerplaats in de track opgenomen verderop tussen mijn uitgangspunt en Ploumanach en direct gelegen aan de route.

De wandeling loopt via een prima aangelegd pad en is met gewone wandelschoenen goed te doen. Bedenk we dat de wandeling, terecht, zeer populair is vooral het deel vanaf de start naar Ploumanach en in weekends en feestdagen als het goed weer zeer druk kan zijn. Met busladingen worden dan de toeristen op parkeerplaatsen afgezet om de roze graniet te bewonderen. Neem het ze maar eens kwalijk.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Frans van Galen
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Rondje Telstar
 Rondrit Neuerburg - Luxe
 MTB-route Groningen-Pate
 Lahnstein Boppard Lahnst
 Rondje Sint-Oedenrode -
 Drenthe/Groningen uitsta
 NS-wandeling kennermerdu
 Bruggen tocht rond om Ko
 Nachtwacht Luttenberg
 Etsch Adige fietsroute
 Liempde tot Neuerburg en


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com