Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: Schiereiland van Carantec
Startplaats: Carantec
Afstand: 18 km
Geplaatst op: 17-02-2010
Start CoŲrdinaat: N 48.669189   -   E -3.911012
Schiereiland van Carantec
12-18 km afhankelijk of het schiereiland wordt afgelopen of niet.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij Plage du Kélenn. Klim het trapje op naar links en je bent op de GR. De route is goed bewegwijzerd met gele strepen en het deel GR met rood-wit. De route volgt de kust tot de weg naar het schiereiland Île Callot. De asfaltweg naar dit schiereiland ligt bij vloed onder water.

Zelfs 3 uur voor de maximale waterstand ligt de weg al onder water. Er is dan nog wel een mogelijkheid om vaste land te bereiken of andersom via een landtong links van de weg (zie track). Die staat pas drie kwartier later onder water. Kijk dus goed op de tabel voor de waterstanden op de parkeerplaats aan het begin van deze weg om niet op de terugweg te worden verrast door een route die onder water staat en een extra wachttijd van 6 uur noodzakelijk maakt! Er is geen enkel gevaar aan verbonden maar men kan wel vastzitten tot het weer voldoende laag water is. Ik heb geen restaurants ontdekt op het schiereiland dus neem bij twijfel voldoende voedsel en drinken mee voor het geval dat!
De route over het schiereiland is prachtig met een schitterend uitzicht rondom op alle baaien die het omringen. Zo kijkt men onder andere uit op Saint-Pol-de-Léon en de haven van Roscoff maar ook op Carantec en verder.

De route gaan vervolgens langs de kust verder langs meerdere scheepswerven en oesterwekers. Dan door het binnenland naar de andere kust. Hij komt uit bij de plage du Clouet. Dan gaat de route via de GR nog eens om een grote rotspunt, de Roche Gored heen en komt via de plage de Tahiti, die zijn naam eer aan doet, weer uit bij de plage du Kélenn.

Er zijn restaurants en bars aan de verschillende plages.

De route naar de punt van het schiereiland is werkelijk prachtig met schitterende panoramas. Aan de ene kant uitzicht op de baai van Morlaix en aan de andere kant op St-Pol-de-Léon en de haven van Roscoff. Je loopt gedeeltelijk dezelfde route terug naar Carantec naar dat is in dit geval extra genieten.

De track volgt de hele route dus ook met het schiereiland en de alternative zeeroute (de weg stond inderdaad onder water) terug naar Carantec!

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Frans van Galen
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com