Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6111 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in Frankrijk ::
 
 
Naam v/d route: Pic du Midi de Bigorre
Startplaats: Col de Tourmalet
Afstand: 14 km
Geplaatst op: 29-04-2010
Start CoŲrdinaat: N 42.908469   -   E 0.146222
Pic du Midi de Bigorre
Wandeling naar de Pic du Midi de Bigorre (2861m) en terug in de Franse Hoge Pyreneeën

Kies voor deze wandeling een mooie heldere dag uit, u zult getrakteerd worden op de mooiste vergezichten zowel over de zuidelijke kant van de Haute Pyreneeën als over de noordelijke Midi Pyreneeën, reken dat u voor de klim 4 uur bezig bent.

Deze wandeling vertrekt vanaf de Col de Tourmalet en u zit dan al op de respectabele hoogte van 2175 m, op de col is voldoende gelegenheid om de auto te parkeren (natuurlijk niet ten tijde van de Tour de France!).

Veel wandelaars klimmen en dalen af via dezelfde route, de westelijke route met de tunneltjes.

Pic du Midi de Bigorre
Indien u last heeft van hoogtevrees en graag een goed begaanbaar pad wilt volgen dan is dat ook voor u de beste keuze, al gaat het laatste stuk van de wandeling over het zelfde pad naar de Pic en het venijn zit hem mede door de grote hoogte echt in de staart van de wandeling, regelmatig even stil staan is dan de beste remedie om niet in ademnood te komen!

Beide tochten zijn nagenoeg even lang, tussen de 14 en 15 km.

Tijdens de tocht zult u gé&euacute;n water kunnen tappen en eten kopen zal ook niet gaan, neem voldoende proviand mee!

Op de top van de Pic bevindt zich weliswaar een restaurant voor de bezoekers welke de gemakkelijke weg hebben gekozen (de kabelbaan v.v.), maar heel bijzonder vonden we het om zwoegend op de top aan te komen en voor een gesloten hek te staan waardoor het restaurant voor de wandelaar onbereikbaar is.

We hebben niet de brutaliteit gehad om over het hek te klimmen, wat vergeleken met de wandeling naar de Pic natuurlijk maar een kleinigheidje zou zijn, wel hebben we op het platform van de Pic onder het genot van een schitterend uitzicht onze rugzak leeg gegeten voordat we aan de terugweg zijn gestart.

Heeft u zin in een wat meer gevarieerde (avontuurlijkere) wandeling?

Dan kunt u gewoon beginnen met de oostelijke route en maakt u de tocht tegen de klok in.

U start dan vanaf de parkeerplaats, vanuit Luz st, Saveur gezien is dat ca 50 m nadat u het kunstwerk van de zwoegende wielrenner op de Col de Tourmalet bent gepasseerd.
Tot het eind van de kabelbaan rechts van ugaat de weg steil omhoog, daarna wordt het pad snel smaller en loopt u een tijd over stenige en rotsachtige paden waar u met regelmaat steenmannetjes zult ontmoeten.

Op "pauze plek 1" heeft u mooi de gelegenheid om met het zicht op de Pic du Midi en het verlaten Hotellerie Des Laquettes te pauzeren, er zijn daar plekjes genoeg om comfortabel in het gras of op een rotsblok te zitten.

Regelmatig zult u grote schaduwen over u heen zien zweven, tsja ook de Vale Gieren hebben net als u wel trek in een lekker hapje, regelmatig zult u onderweg mooie afgekloven beenderen tegenkomen, laten we er maar van uit gaan dat dit de beenderen van schapen zijn geweest!

Na de pauze volgt er een korte maar best wel lastige afdaling van ca 50 m over losse stenen welke snel kunnen gaan schuiven, al met al niet gevaarlijk maar een schuiver van zo’n 50 m op je achterwerk lijkt me niet echt een pretje.
Met de nodige behendigheid is dit pad wel af te dalen en na verloop van tijd ziet u de splitsing waar beide routes bij elkaar komen, het pad gaat verder zigzag omhoog.

Na verloop van tijd komt u bij het verlaten Hotellerie Des Laquettes aan, vanwaar u ook een mooi uitzicht hebt over het bergmeer Lac D’Oncet, aan de voorkant van het hotel staat een krakkemikkerig bankje waar u uit de wind weer even kunt pauzeren.

Na de pauze moet het laatste en tevens zwaarste stuk worden afgelegd, en vlak voor de Pic moet u nog even diep door de knieën om onder een soort tandrad rail door te kruipen, maar dan bent u nog reeds enkele stappen verwijderd van de top op 2861 m!!

Zowel op de Pic zelf als op het stenige platvorm iets lager heeft u prachtige vergezichten over de noordelijke en de zuidelijke Pyreneeën.
De afdaling via de gemakkelijke westelijke route lukte ons met flink doorlopen in 1,5 uur, regelmatig werden we enthousiast aangemoedigd door een groep schapen. Veel plezier tijdens deze wandeling! Teake de Jong

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Teake de Jong
 
 
Aantal reacties op Pic du Midi de Bigorre : [1]  
 
30-8-2012 Hans G.
Hallo,
(Eindelijk) een reactie op deze wandeling.
Wij hebben de oostroute als start genomen.Op en af waarbij de waypoints wel erg handig zijn om te volgen.
Zicht naar de PIC is schitterend.Ook het uitzicht over de Pyreneeen is fantastisch.Ook al is de westroute(terugtocht) populairder;desalniettemin een mooie afdaling.Een aanrader.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in
 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com