Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Lange afstand Wandelroute ::
 
 
Naam v/d route: RP 6 Drenthepad
Startplaats: Emmen
Afstand: 262 km
Geplaatst op: 01-01-2003
Start CoŲrdinaat: N 52.790724   -   E 6.899158
 1. De eerste etappe van het Drenthepad vertrekt vanaf het NS station in Emmen. Langs het Noorderdierenpark vertrekt u richting Westenesch. Vervolgens door het Noordbarger bos naar het dorp Sleen. Daarna gaat het via diverse paden naar Oosterhesselen, Gees, door de boswachterij Gees, en het Mantingerzand om uiteindelijk na 47 km te hebben gelopen in Westerbork aan te komen.

 2. Vanuit Westerbork gaat het eerst in oostelijke richting naar Orvelte. Daarna steekt u het oranjekanaal over en komt u aan in het Orvelterzand, dan via de boswachterij Schoonlo en boswachterij Grollo (waar u diverse radiotelescopen kunt zien staan) loopt u via het voormalig kamp Westerbork naar Hooghalen. Het tweede gedeelte van uw rondreis door de Provincie Drenthe zit erop.

 3. Na de start vanuit Hooghalen steekt u de A28 over en beland u al spoedig op het Hijker veld. via de heidevelden komt u op een gegeven moment voor de tweede keer het oranje kanaal tegen, na deze te zijn overgestoken ligt er weer een natuurreservaat voor u, Het Hijkerzand genaamd.
  Na over diverse heidevelden en veldpaden te hebben gewandeld komt u aan op het Nationaal park "Dwingelderveld". Geniet ook hier weer van de bossen en heidevelden waarvan er vele in Drente zijn. Na het verlaten van het Dwingelderveld gaat u richting Uffelte, na Uffelte komt u al spoedig aan op de Havelterberg, het eindpunt van deze etappe.

 4. Vanaf de Havelterberg gaat u via het Holtingerzand (Schrik niet als er in deze buurt wordt geschoten, want dit gebied is ook vaak als militair oefenterrein in gebruik.) naar het Oosterzand. Dan wandelt u naar Diever en komt u alweer in de volgende boswachterij, genaamd Dieverzand.
  Ook in deze omvangrijke natuurgebieden zal u weer wandelen over bospaden en heidevelden, aaneensluitend komt u dan aan in de boswachterij Appelscha. Dan zit ook deze etappe er weer op en kan u 34km aan uw totaalstand toevoegen.

 5. Vanuit Appelscha komt u al gauw aan in de veengebieden. Het bekenste gebied is wel het Fochteloërveen. Dit gebied kan u dan ook uitgebreid bewonderen, want u komt er dwars doorheen. Daarna staat het dorp Veenhuizen op het programma, welbekend door een aantal strafinrichtingen die zich daar bevinden. Maar zolang u deze inrichtingen vanaf de buitenkant kan bekijken, zit het wel goed.

 6. Het dorp Westervelde is het eerstvolgende dorp dat u tegen zal komen, daarna is Norg aan de beurt. U verlaat Norg weer en gaat dan via het Westerveentje, (in de volksmond ook wel Hitlerring genoemd) naar het Noordscheveld, op dit heideveld zijn nog enkele grafheuvels te vinden. Dan komt u via de dorpen Vries, Yde en Glimmen aan in het Noordlaarderbos, alwaar het eidpunt de Hondsrug is gelegen.

 7. Vanaf de Hondsrug vertrekt u naar het dorp Midlaren. Even later staat u aan de rand van het Zuidlaardermeer. Het volgende dorp is Zuidlaren, bekend van zijn paardenmarkt, en natuurlijk Berend Botje. Via het Kniphorstbos komt u aan in Anloo, dan over het landgoed Terborg naar Gieten, Gasselte en over het natuurgebied Drouwenerzand. In de buurt van Bronneger komt u nog enkele Hunebedden tegen.

 8. Het is tijd voor de laatste etappe, bijna zitten er zo’n 260km op. Maar niet voordat we nog door het dorp Borger zijn gelopen, en de boswachterij Exloo, het Odoornerzand, het Valtherbos en uiteindelijk de Emmerdennen. We zijn nu weer aangeland waar we onze rondreis door Drenthe zijn begonnen.
  Hopelijk heeft u genoten van deze prachtige provincie.Deze GPSroute is u aangeboden door:     GPStracks
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com