Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Limburg ::
 
 
Naam v/d route: Margratenplateau
Startplaats: Bemelen
Afstand: 21 km
Geplaatst op: 11-06-2008
Start CoŲrdinaat: N 50.847533   -   E 5.763516
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
Kennis maken met het Zuid-Limburgse heuvelland? Je houdt van wisselende landschappen? Stijgen en dalen geen bezwaar? Dan is dit wellicht een wandeling voor je/jullie.

De tocht is 25km lang maar kan desgewenst ook op verschillende plekken ingekort worden. Er kan op verschillende plaatsen gestart worden; Bemelen bij de kerk; Valkenburg(achter brouwerij de Leeuw, tegenover het Tivoli zijn een aantal parkeerplaatsen; maar ook in Margraten of Scheulder (Gerendal).

Wij zijn vertrokken vanuit Scheulder. Pal tegenover de kerk gaat een smal voetpad naar beneden, naar het Gerendal. Je komt dan uit tegenover de orchideeëntuin, sla hier linksaf en je bent op de route. Het pad gaat omhoog naar Ijzeren waar we uitkomen op de oude Heerweg van Maastricht naar Aken. De wandelroute gaat verder richting Wolfshuis. Onderweg passeren we aan de linkerkant de velden waarop enkele jaren geleden het "korenwolfproject" van start ging. Nu zijn er verschillende soorten vinken, staartmezen, bruine kiekendief en buizerd te bewonderen.
Via Klein Welsden lopen we naar beneden, naar de rand van cadier&Keer. Hier kunnen we enkele mergelgroeven bewonderen waaruit in het verleden bouwmateriaal gewonnen werd. Achter Antoniusbank naar Bemelen waar we ons in het gezellige dorpscafé een uitstekende jausenplatte laten smaken.
We zijn halverwege en aan de rand van Bemelen gaat het steil omhoog naar het plateau van Berg. We steken de rijksweg (Maastricht-Valkenburg) over en lopen langs de rand van Berg naar het Geuldal. Beschik je over voldoende tijd ga dan een klein stukje richting St.Franciscusoord en sla het smalle voetpad in vlak voor de 2e geultak en ga op de bank aan de geul zitten (100m) als beloning kun je hier het ijsvogeltje spotten. Keer terug en loop verder tot dat je na een hek te zijn gepasseerd het jonge natuurgebied in kunt "Ingendael". Verderop komen we weer terug op het voetpad naar Valkenburg. Hier volgen we het voetpad omhoog lang het openluchttheater naar het park van het Holland Casino en dalen af naar de stad. Keuze voor een terras volop. In Valkenburg lopen we terug via een voetpad achter de hotels naar de Wilhelminatoren en hiervandaan via kleine bospercelen richting Sibbe. Langs het St.Jansbos omhoog richting Ijzeren. Dan dalend naar het Gerendal en via het smalle pad door het weiland tegenover de orchideeëntuin komen we weer aan bij de kerk in Scheulder.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Mart Dullens
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com